Vaste MTB-route Haaksbergen

Introductie

Sinds oktober 2011 ligt er in de omgeving van Haaksbergen een prachtige MTB-route, gerealiseerd door de HTFC in samenwerking met de Regio Twente en de gemeente Haaksbergen. De route slingert door allerlei natuurgebieden, langs beken en door het boerenland. Het voert over zandwegen en talloze smalle bospaden en bevat bovendien ongeveer tien kilometer, speciaal voor mountainbikers, aangelegde singletracks. De gehele route is ruim zestig kilometer lang. Maar er zijn meerdere verbindingsroutes, waardoor er desgewenst kortere lussen gereden kunnen worden.

Zie hieronder een film-impressie van Alexander Fianke.

Waar en hoe

Er zijn twee startpunten voor mensen die met de auto komen. Hier is voldoende parkeergelegenheid, er staan informatiepanelen en u kunt er desgewenst eten en drinken.

  1. Erve Bruggert, Scholtenhagenweg 46, 7481 VP Haaksbergen, 053-5721404
  2. Ter Huurne Hollandmarkt, Alsteedseweg 64, 7481 RZ Buurse, 053-5693569

De route is uitgepijld met behulp van het bekende internationale teken voor mountainbiken in de kleur zwart. De verbindingsroutes binnen de mountainbikeroute Haaksbergen hebben dezelfde kleur, maar de tekens hebben dan een witte kern en zijn voorzien van een tekstbordje ‘Verbindingsroutes’. Bij de afslagen staan ook kleine panelen met een kaart er op afgebeeld, waarmee u kunt bepalen waar u zich precies bevindt. Verbindingen tussen verschillende routes staan aangegeven met de kleuren en namen van beide routes.


gpx.png

Download hier de gpx-file voor uw GPS

kmz.png

Bekijk de route in Google Earth

pdf.png

Bekijk hier de flyer over de vaste MTB-route