Verenigingsnieuws, jaargang 2018 nr. 1: februari

Regelmatige rubiek van de voorzitter van de HTFC over nieuws en actualiteiten binnen de club en daarbuiten. Dit forum is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-leden van de HTFC
Gebruikersavatar
Niek_Engelbarts
Berichten: 111
Lid geworden op: vr 23 nov 2012, 20:27
Voornaam: Niek
voorvoegsel:
Achternaam: Engelbarts
NTFU nr: 246228
Mijn fiets(en): Ridley Orion (race)
Canyon Grand Canyon AL 9.9 (mtb)

Verenigingsnieuws, jaargang 2018 nr. 1: februari

Bericht door Niek_Engelbarts » za 24 feb 2018, 18:10

Van de voorzitter ....

Beste leden van de HTFC,
Voor jullie ligt de eerste editie van het “HTFC Verenigingsnieuws” van 2018. Ik wens jullie veel leesplezier toe!

Namens het bestuur,
Niek Engelbarts

Accommodatie:

De verbouwing van de kantine is, op een paar kleine details in de afwerking na, gereed. Een grote groep vrijwilligers van DVO en de HTFC heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om een schone, frisse en sfeervolle kantine te realiseren voor de start van het nieuwe fietsseizoen die geschikt is voor alle gebruikersgroepen. Klasse!

We wensen iedereen alvast vele gezellige uurtjes toe in ons “nieuwe onderkomen”!
Afbeelding

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Met ingang van 25 mei 2018 geldt voor iedere organisatie die persoonsgegevens verwerkt de nieuwe AVG-wetgeving. Ook onze vereniging verwerkt persoonsgegevens en is dus verplicht om te voldoen aan de nieuwe wetgeving. NOC*NSF heeft hiervoor afspraken gemaakt met Stichting AVG. Het bestuur zal middels een stappenplan van Stichting AVG de vereniging onder de loep nemen en waar nodig wijzigingen doorvoeren om te voldoen aan de eisen. Commissievoorzitters en webmasters zullen uiteraard ook geïnformeerd worden over en betrokken worden bij dit proces.

Verenigingsmonitor NTFU

Eind 2017 deed de NTFU onderzoek onder haar verenigingen middels de “Verenigingsmonitor”. De resultaten hiervan zijn bekend en een aantal speerpunten zijn reeds gepubliceerd op de website http://www.ntfu.nl. Het bewaken van het clubgevoel blijkt één van de belangrijkste speerpunten van verenigingsbestuurders. Ook voor ons bestuur was dit een belangrijk argument om te investeren in de accommodatie bij DVO met als doel om alle fietsgroepen gebruik te kunnen laten maken van een gezellige en functionele kantine.

Avond Fiets 4 Daagse

De commissie van de Avond Fiets 4 Daagse heeft de ontstane vacatures binnen de commissie helaas nog niet in kunnen vullen. Het zou erg fijn zijn wanneer er leden zijn die de komende editie eens “mee wil draaien” om te ervaren hoe leuk het is om met een groep vrijwilligers een prachtig evenement op de kaart te zetten. Ook wordt dan duidelijk welke investering gedaan moet worden in tijd om e.e.a. mogelijk te maken. De Avond Fiets 4 Daagse zorgt niet alleen voor de broodnodige financiële inkomsten voor onze verenigingen, maar past ook bij de maatschappelijke taak die we als vereniging hebben: het mogelijk maken van de fietssport voor een zo breed mogelijk publiek! Interesse? Neem dan contact op met Irma Aalbers of mail naar voorzitter@htfc.nl

Informatiefolder “Jeugd MTB”

Er is een prachtige informatieve folder over “Jeugd MTB bij de HTFC” in de maak. In de folder wordt keurig uitgelegd wat de visie van onze club is als het gaat om het begeleiden van jeugdleden. Plezier en het verleggen van je eigen grenzen staan voorop. Ook staat duidelijk beschreven wat de HTFC van haar jeugdleden en hun ouders verwacht. Zodra de folder gereed is zal deze ook gepubliceerd worden op onze website.

De HTFC-aanhanger

De oude vertrouwde HTFC-aanhanger heeft net als de kantine een metamorfose ondergaan. Een aantal vakmensen heeft de aanhanger van een nieuw frame voorzien waardoor deze geschikt is voor zowel MTB- als racefietsen. Voorheen konden alleen racefietsen worden meegenomen. Ook hier is een groot compliment en woord van dank weer op zijn plaats voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt!

De “Club van 50”

De “Club van 50” wordt gevormd door een groep mensen die de HTFC een warm hart toe draagt door jaarlijks een bedrag van € 50,- te sponsoren/doneren. Dit maakt het o.a. mogelijk om nieuwe materialen aan te schaffen en activiteiten te organiseren voor de leden. Ken jij iemand met een eigen bedrijf of heb je een kennis die elders woont maar wel geniet van de mountainbikeroute in Haaksbergen? Dan is de “Club van 50” wellicht een mooie manier om de club te ondersteunen. Het aanmeldingsformulier vinden jullie binnenkort op de website. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met onze penningmeester Barend Morsinkhof. (penningmeester@htfc.nl)

En verder…

… Zijn we nog op zoek naar lampenkappen en gordijnen voor in de kantine;
… Start het “Gericht Fietsen” weer op zaterdag 24 februari;
… Zal Mike Lammers binnenkort weer een clinic “Beginnen met fietsen” en “MTB techniek” verzorgen;
… Wordt het RONOT-overleg dat jaar voorgezeten door de HTFC;
… Zal de HTFC binnenkort een nieuw onderhoudscontract ondertekenen voor de MTB-route;
… Zijn de voorbereidingen voor het jeugdkamp al weer in volle gang;
… Verwachten we dat we op korte termijn de “Stichting MTB-route Haaksbergen” kunnen oprichten! Het bestuur van de stichting zoekt nog een secretaris. Interesse? Neem contact op! (voorzitter@htfc.nl)
… Kunnen jullie de uitnodiging voor de voorjaarsvergadering zeer binnenkort tegemoet zien!
Allen een prachtig fietsjaar toegewenst en graag tot ziens op de fiets of bij de voorjaarsvergadering!

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Niek Engelbarts
Plaats reactie