Verenigings nieuws nr 3, juli 2017

Regelmatige rubiek van de voorzitter van de HTFC over nieuws en actualiteiten binnen de club en daarbuiten. Dit forum is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-leden van de HTFC
Gebruikersavatar
webmaster
Beheerder
Berichten: 183
Lid geworden op: wo 12 sep 2012, 16:47
Voornaam: joop
voorvoegsel:
Achternaam: temmink
NTFU nr: 201538
Mijn fiets(en): racefiets: Red Bull
MTB: Rose Thrill Hill

Verenigings nieuws nr 3, juli 2017

Bericht door webmaster » vr 14 jul 2017, 13:58

Jaargang 2017, nr 3: juli 2017

Beste leden van de HTFC,

Voor jullie ligt de derde editie van het “HTFC Verenigingsnieuws”. We wensen jullie alvast een fijne en welverdiende zomervakantie toe!

Namens het bestuur

Niek Engelbarts

Avond Fiets 4 Daagse

Maandag 17 juli gaat de Avond Fiets 4 Daagse weer van start. De werkgroep is druk bezig met de laatste voorbereidingen om er weer een groot succes van te maken. Dit jaar zullen twee leden afscheid nemen van de werkgroep. Om ook volgend jaar de vierdaagse weer goed te kunnen organiseren is opvolging nodig. Ben je lid van de HTFC en bereid om eens per jaar een mooi evenement te organiseren binnen een enthousiaste groep HTFC-vrijwilligers? Neem dan contact op met Niek Engelbarts (voorzitter@htfc.nl) of bel met Bennie Wevers van de werkgroep Avond Fiets 4 Daagse, tel. 053-5725451.

Samenwerking DVO / HTFC: project herinrichting kantine (3)

Op maandag 8 mei 2017 was het tweede overleg over de herinrichting van de DVO kantine. De HTFC en DVO hebben van gedachten gewisseld over een mogelijke herinrichting van de kantine. Inmiddels ligt er een interieuradvies waar we mee verder kunnen. Bekeken wordt hoe we met een beperkt budget de kantine toch een warme en gezellige uitstraling kunnen geven. Het interieuradvies gaat uit van groen, bruin en grijstinten. Hieronder alvast een kleine indicatie! Nog voor de zomervakantie zullen er nieuwe terrasstoelen geleverd worden.


Fietsclinic “Starten met fietsen” o.l.v. Susanne Bouwhuis

De clinic “Starten met fietsen” is inmiddels ten einde. De deelnemers hebben kunnen genieten van een goed georganiseerde clinic met een gevarieerd programma waarbij een goede balans is gevonden tussen conditieopbouw en fietstechniek. De clinic is afgesloten met een lange tocht en een lekkere BBQ. We bedanken alle vrijwilligers voor bijdrage en heten de nieuwe leden van harte welkom bij onze club!

“Wie wordt de nieuwe T1 coördinator?” door Maikel Bouwman

Met veel plezier heeft Andre het coördinatorschap T1 de afgelopen 2 jaar gedaan. HTFC betreurt daarom ook dat Andre afgelopen mei dit per direct heeft opgezegd naar aanleiding van een gebeurtenis op dinsdagavond, wat misschien wel de druppel was.Het is spijtig dat een vrijwilliger op deze manier afscheid heeft genomen. De achterliggende gedachte begrijpen wij volledig en staan dan ook achter zijn beslissing.

Als HTFC hebben wij een aantal richtlijnen opgesteld om de veiligheid beter te waarborgen. Ook is er vorig jaar de mogelijkheid geboden om een cursus wegkapitein te volgen. Een aantal hebben deze cursus gevolgd om ook op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid.

De coördinator en wegkapitein voelen zich verantwoordelijk voor de groep waarin zij mee fietsen en spreekt renners aan op gedrag wat niet past bij de normale verkeersregels en het beleid waar wij als HTFC voor staat.

Afgelopen jaar is er geconstateerd dat er situaties zijn ontstaan waar leden op aan zijn gesproken. De acceptatie is dan ver te zoeken. Dat betreuren wij ten zeerst.

Een ieder is verantwoordelijk voor zijn of haar gedrag. Je eigen gedrag kan van grote invloed zijn op de groep. Denk aan dat je zelf oversteekt terwijl dat voor een hele groep niet kan. Ook snelheden liggen momenteel hoger dan de richtlijnen. Daarom een oproep aan iedereen. Als je wordt aangesproken op je gedrag accepteer dat dan. Het wordt niet voor niks gedaan. Niet alleen de wegkapitein of coordinator heeft als taak het aanspreken van gedrag. Het is zeker een maatschappelijke taak van iedereen.

Ieder HTFC lid is vrij om te fietsen bij welke groep hij of zij dat wil. Bijna iedere dag wordt er wel gefietst door een toergroep. Het is dan het moment van die toergroep. Als voorbeeld is het daarom niet de bedoeling wanneer enkele T1 renners op woensdagavond met T2 gaat mee gaat dat daar de snelheid om hoog gaat omdat zij op kop fietsen. Je fietst dan mee in de snelheid van wat voor die groep geldt. Beter is nog om achter in de groep mee te fietsen.

Clinic fietstechniek

Zo links en recht komen er van diverse leden en vanuit diverse toergroepen vragen over de mogelijkheid een clinic c.q. cursus fietstechniek te volgen waarin o.a. aandacht wordt besteed aan het rijden van bochten en algehele fietsbeheersing. Mike Lammers is bereid een clinic/cursus te verzorgen. We willen dan ook graag inventariseren hoeveel animo er is om in overleg met Mike e.e.a te kunnen organiseren en de financiële bijdrage voor deelname vast te kunnen stellen. Geïnteresseerden worden verzocht dit kenbaar te maken door voor 14 juli 2017 een mail te sturen naar Andries Rienks: andries.htfc@gmail.com

Sponsoring op de website

Wellicht is het jullie al opgevallen: op de website staan nu ook de partners van de HTFC vermeld! Ook adverteren op onze website? Neem contact op met één van de leden van onze sponsorcommissie of mail naar secretaris@htfc.nl
webmaster htfc
Plaats reactie