Verenigingsnieuws nr 1: februari 2017

Regelmatige rubiek van de voorzitter van de HTFC over nieuws en actualiteiten binnen de club en daarbuiten. Dit forum is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-leden van de HTFC
Gebruikersavatar
webmaster
Beheerder
Berichten: 183
Lid geworden op: wo 12 sep 2012, 16:47
Voornaam: joop
voorvoegsel:
Achternaam: temmink
NTFU nr: 201538
Mijn fiets(en): racefiets: Red Bull
MTB: Rose Thrill Hill

Verenigingsnieuws nr 1: februari 2017

Bericht door webmaster » do 02 mar 2017, 11:46

Jaargang 2017, nr 1: februari 2017
HTFC Verenigingsnieuws
Van de voorzitter…


Beste leden van de HTFC,

Voor jullie ligt de eerste editie van het “HTFC Verenigingsnieuws”. Onze vereniging is volop in beweging: letterlijk en figuurlijk! Het lijkt ons als bestuur goed om onze ruim 450 (!!!) leden zo nu en dan te informeren over de ontwikkelingen binnen onze club. Commissies en/of werkgroepen worden van harte uitgenodigd om ook kopij aan te leveren zodat zo veel mogelijk leden geïnformeerd worden over de werkzaamheden. Ik wens jullie veel leesplezier!

Namens het bestuur

Niek Engelbarts

Samenwerking DVO / HTFC: project herinrichting kantine

Op donderdag 26 januari 2017 zijn alle leden van DVO en de HTFC per brief geïnformeerd over de verdere samenwerking tussen DVO en de HTFC. De komende tijd zal bekeken worden op welke wijze de kantine (her)ingericht en aangekleed kan worden zodat deze representatief is voor alle drie fietssporten en daarnaast de samenwerking tussen beide verenigingen benadrukt. Het is de bedoeling dat alle gebruikers zich “thuis” voelen. We zijn erg benieuwd naar de ideeën van leden hierover en nodigen jullie dan ook van harte uit om deze kenbaar te maken aan één van de bestuursleden.

Op maandag 13 februari hebben leden vanuit de diverse groepen op uitnodiging van het bestuur met elkaar van gedachten gewisseld over de plus- en minpunten van de DVO locatie. Ook zijn de kansen en wensen in kaart gebracht. Het DVO terrein biedt bijvoorbeeld goede mogelijkheden als het gaat om de opslag van materialen en de aanleg voor een trainingsbaantje voor onze MTB-jeugd. De huidige sfeer in de kantine en het ontbreken van een gezellig terras dat het hele jaar door in de zon ligt werd als een minpunt gezien. DVO heeft toestemming van de gemeente om een aantal bomen te kappen, maar dit zijn niet de bomen die voor de schaduw op het terras zorgen in het voor- en najaar bij laagstaande zon. Wel mogen er wat takken gesnoeid worden. Mogelijk dat de lichtopbrengst hierdoor wat verbetert. Een herinrichting van de kantine en de realisatie van een terras behoort echter zeker tot de mogelijkheden. Hoewel er binnen de verschillende groepen verschillend gedacht werd over eerdergenoemde punten, was het mooi om te merken dat de betrokkenheid bij de club groot is. Men hecht veel waarde aan de gezelligheid en sociale contacten binnen de HTFC. Het verenigingsbelang staat dan ook voorop bij de keuzes die reeds gemaakt zijn en nog gemaakt zullen worden.

Om de herinrichting van de kantine en de realisatie van een gezellig terras mogelijk te kunnen maken zijn we vanuit de diverse fietsgroepen op zoek naar leden die zitting zouden willen nemen in de werkgroep “Herinrichting DVO kantine”. Voor 1 maart 2017 zouden we graag duidelijk willen hebben wie er wil participeren in de werkgroep - waar vanzelfsprekend ook een aantal DVO leden zitting in zullen hebben - zodat de werkgroep kan starten met het inventariseren van mogelijkheden. De eerste prioriteit ligt bij het realiseren van een gezellig buitenterras waar alle groepen binnen onze vereniging gebruik van kunnen maken. Denk hierbij aan alle toer- en MTB-groepen op zondag, de MTB-jeugd en hun ouders op de zaterdagmiddag en de dinsdag- en vrijdaggroep. We zullen hier op korte termijn het nodige in gaan investeren zodat e.e.a. voor de zomervakantie gerealiseerd is. Voor onze vereniging is het enerzijds van belang dat alle leden elkaar op gezellige wijze kunnen ontmoeten na het fietsen en dat de inkomsten van de consumpties ook weer ten goede komen aan de vereniging anderzijds. Dit om activiteiten zoals de meerdaagse en de clubbarbecue te kunnen blijven financieren, te kunnen investeren in materiaal voor de organisatie van onze tochten en zoals op dit moment de realisatie van een gezellig terras voor al onze leden.

(Aanmelden voor de werkgroep? Graag even een mailtje naar voorzitter@htfc.nl)

Avond Fiets Vierdaagse

De werkgroep Avond Fiets Vierdaagse is al weer begonnen met de voorbereidingen op de komende editie. Tijdens de najaarsvergadering van 2016 heeft de commissie reeds aangekondigd dat een aantal vaste werkgroepleden de komende jaren afscheid zullen nemen. Bestuurslid Robert Mentink is gevraagd om samen met de huidige werkgroepleden te zorgen voor opvolging zodat de vierdaagse ook de komende jaren weer goed georganiseerd kan worden. We zien dat de deelnemersaantallen van de vierdaagse de afgelopen jaren goed waren, echter is er een neerwaartse trend te zien. Wellicht dat een andere opzet van de vierdaagse tot een groeiend aantal deelnemers zou kunnen leiden. De werkgroep zal zich hier de komende tijd over gaan buigen. Leden die interesse hebben om te helpen bij de organisatie van de Avond Fiets Vierdaagse kunnen dit kenbaar maken door een email te sturen naar: robertmentink@ziggo.nl.

Overleg met Het Lankheet over de vaste MTB-route

In maart vindt er weer een overleg plaats met Het Lankheet over het attractiever maken van de MTBroute op het landgoed. Zodra er concrete afspraken zijn gemaakt zullen we dit uiteraard communiceren.

Aankondiging voorjaarsvergadering 2017

Op maandag 6 maart 2017 staat de voorjaarsvergadering gepland. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Het Bakkershuis, Haaksbergen.

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is bezig met het maken van een nieuwe brochure “Toekomstvisie” over het Buurserzand. Als onderdeel hiervan is een groot aantal gebruikers geïnterviewd. Ook de HTFC is benaderd voor een interview en fotoreportage. Op donderdag 16 februari was er dan ook een heuse fotoshoot en werd er een filmpje geschoten van een aantal jeugd- en seniorleden van onze club. We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

Sponsorovereenkomst Ter Huurne Hollandmarkt

Op donderdag 16 februari zijn onze voorzitter en penningmeester op bezoek geweest bij onze sponsor Ter Huurne Hollandmarkt. Beide partijen zijn nog steeds erg tevreden over de samenwerking en we zijn dan ook erg blij met het voortzetten van de sponsoring door Ter Huurne!

Sponsoring op de website

Wellicht is het jullie al opgevallen: op de website staan nu ook de partners van de HTFC vermeld! Welkom “Forza Cycling Mallorca” als nieuwe partner!
webmaster htfc
Plaats reactie