NTFU wielersportmonitor

Regelmatige rubiek van de voorzitter van de HTFC over nieuws en actualiteiten binnen de club en daarbuiten. Dit forum is voor iedereen toegankelijk, ook voor niet-leden van de HTFC
Gebruikersavatar
webmaster
Beheerder
Berichten: 183
Lid geworden op: wo 12 sep 2012, 16:47
Voornaam: joop
voorvoegsel:
Achternaam: temmink
NTFU nr: 201538
Mijn fiets(en): racefiets: Red Bull
MTB: Rose Thrill Hill

NTFU wielersportmonitor

Bericht door webmaster » vr 04 nov 2016, 19:52

In de zomer van 2016 heeft onderzoeksbureau GfK in opdracht van Bike MOTION Benelux en de NTFU een onderzoek uitgevoerd onder wielersporters in Nederland met als doel:
  • Inzicht krijgen in de omvang van de doelgroep wielersporters;
  • Inzicht krijgen in de omvang en kenmerken van de verschillende segmenten, die binnen de doelgroep wielersporters te onderscheiden zijn;
  • In kaart brengen customer journey en inzicht krijgen in het gedrag van wielersporters en hun houding t.o.v. toertochten.
Voor wat betreft de omvang valt op dat 6,3% van de Nederlandse bevolking boven de 18 jaar een beoefenaar is van de wielersport. De gebruikte definitie hierbij: “Personen van 18 jaar die 12 keer per jaar of vaker aan wielrennen/mountainbiken of trektochten op de fiets doen en deze activiteit beoefenen op een sportieve fiets.” Daarvan is zo’n 80% man en 20% vrouw.

Haaksbergen heeft momenteel zo’n 19.000 inwoners ouder dan 18 jaar. Dit zou betekenen dat Haaksbergen mogelijk 1200 wielersporters rijk is. Kijkend naar onze eigen vereniging, dan hebben we één derde deel reeds als lid mogen verwelkomen. Wanneer je bedenkt dat veel wielersporters, zoals hierboven gedefinieerd, waarschijnlijk ook een andere sport en/of hobby beoefenen, dan hebben we de echte “fietsgekken” vermoedelijk al wel aan boord!

Het onderzoek van de NTFU heeft verder duidelijk gemaakt dat de gemiddelde leeftijd van de sportieve fietser 46 jaar is. (In 2015 was dit 45 jaar.) Ook dit beeld past bij onze vereniging, uitgaande van de volwassen leden. Voor ons als bestuur is het onderzoek een mooi middel om eens te bekijken of de ontwikkelingen binnen de HTFC aansluiten bij de landelijke ontwikkelingen. Hoe doen we het als vereniging? Waar liggen kansen? Voldoen we aan de behoeften van onze leden? Hoe zorgen we ervoor dat ons beleid aansluit bij deze ontwikkelingen en de behoeften?

Tijdens onze najaarsvergadering op 31 oktober a.s. zal het bestuur de aanwezige leden weer informeren of de stand van zaken en de beleidsvoornemens, mede n.a.v. de wielersportmonitor. Voor de liefhebbers staat hieronder de directe link naar het onderzoek:
http://www.ntfu.nl/Portals/0/Images/Pre ... F%29_1.pdf

Met sportieve groet,

Niek Engelbarts
Voorzitter HTFC
webmaster htfc
Plaats reactie