Napraten

Naam van de tocht: Proatclub en sirenes
Plaats: Eibergen
Datum: 2020-01-12
Schrijver: joop


Proatclub en sirenes

Toen ik naar de start fietste op deze zondagochtend, had ik het al meteen in de gaten: de benen voelen niet goed. Ons kluppie bestaat uit een man of 12, en het duurt niet lang, of het zijn er nog maar 11. Waar is Marco R gebleven? Niemand heeft een idee. Met de gedachte dat Marco niet in zeven sloten tegelijk zal fietsen, gaan we verder. We hebben een harde wind tegen, en zeker op die open stukken daar is het ploeteren. Ik ben aardig aan het afzien.

We fietsen door het bos van Mees, ook wel genaamd "Het Mezennest". Als je inzoomt op het kaartje hierboven, dan zie je hoe de route daar kronkelt. Het totale traject door dat bos is 1,7 km, en als je eruit bent, dan ben je zo duizelig alsof je 17 bokjes achter de kiezen hebt. Daarna komt er nog een traject, maar dat is nog niet helemaal klaar. Maar iedereen van ons clubje weet beter dan de ander hoe dit nieuwe traject er uit komt te zien. Ze praten ook allemaal door elkaar, en wijzen hoe de route zal gaan lopen. Wat een gekakel in dit mooie bos. Het lijkt wel een Proatclub i.p.v. een fietsclub. Zelf ben ik te moe om mijn eigen mond open te doen, maar dit terzijde.

We rijden verder richting Eibergen, en komen bij het Sportpark Bijenkamp waar een mooie track ligt. Een schitterend parcours met mooie bulten erin. Wat wel opvalt is het aantal sirenes die we het laatste half uur horen. Het houdt niet op. Even later wordt het duidelijk. Bij de kruising op de Hoonesweg zien we een traumahelikopter opstijgen. Bij navraag blijkt het te gaan om een Eibergse MTB'er, die een paaltje had geraakt, en er niet al te best aan toe was. Onze Proatclub is daar wel even stil van, en we rijden via de snelste weg naar de kantine van VVHaaksbergen.

De koffie bij de kantine was weer prima, en er wordt gezellig nagekletst. Het was weer een mooie rit. Ik ben weer met twee voetjes op de grond wat mijn conditie betreft, maar fiets met een goed gevoel naar huis.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: