Napraten

Naam van de tocht: Barricade
Plaats: Groot Brunink - Witte Veen
Datum: 2020-01-05
Schrijver: joop


Barricade

Na ruim 3 maanden sta ik ik weer eens bij onze startplaats op deze zondagochtend. Het is er weer ouderwets vol met MTB'ers. Ik kijk angstvallig het kringetje rond. Dat wordt afzien Tem, bedacht ik me. Gelukkig ging een aantal snelle jongens als eerste weg, daar hebben we dus geen last meer van, maar wat er over blijft is een behoorlijk grote groep van ruim 20 personen schat ik. Hennie S heeft als vanouds weer de route.

We fietsen over de vaste route richting Koekoeksbrug, en vandaar richting Rutbeek. En passant zegt Margreth W tegen me, dat wij twee├źn kennelijk de enigen zijn met nog 26 inch wielen. En inderdaad, ik zie een heleboel nieuwe fietsen om me heen met allemaal 29 inch wielen. Nou ja .... ik kan er nog steeds bij blijven. We zouden de skiheuvel op fietsen, en daar zag ik toch wel tegenop. Maar tot mijn opluchting was daar een hardloop-wedstrijd aan de gang, dus we fietsten er langs.

Het gaat via Groot Brunink richting Witte Veen. Een hek bij een weiland is gesloten, maar Hennie klimt er resoluut langs. Het gaat over een mij onbekend stukje Duitsland (Witte Venn), en dan komen we bij een barricade. Deze heeft ook in de krant gestaan. Kennelijk is er een Duitse boer geïrriteerd geweest door motorcrossers, en heeft een fietspad bij de grens hermetisch gebarricadeerd met zand en een schep van een shovel. Mees probeert er nog overheen te klimmen, maar Hennie besluit weer om te keren. Via het Nederlandse Witte Veen gaat het door het rodondenron-laantje richting Buurse, en dan via het Waarveld naar de kantine van VV Haaksbergen.

Aan het eind was het bij mij helemaal op. In het wiel van Gerard N en Tonnie E kom ik goed kapot aan. Die kantine is erg gezellig met goede bediening. De koffie smaakte uitstekend, en de gesprekken waren gezellig. Er was zelfs een bokbiertje te krijgen, maar die liet ik maar aan mij voorbij gaan.

Het was een perfecte rit. Ondanks het feit dat ik goed mee kon komen voel ik wel dat ik qua conditie behoorlijk te kort kom. Dus .... aan het werk Tem. Tot dinsdag iedereen.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: