Napraten

Naam van de tocht: Diepenheim (met filmpje)
Plaats: Diepenheim
Datum: 2019-12-27
Schrijver: henk vogel


Diepenheim

We zijn vanmorgen om 9:00 met een man/vrouw of 12. Racefietsers zijn er ook, net zoals Johan Reekers en die trekken hun eigen plan. Het weer is prachtig met een oostenwind, soms stevig. Vooral op de terugweg.

Het reisdoel is Diepenheim en omgeving. José is het daar niet zo mee eens, die heeft een gloeiende hekel aan dat lange stuk asfalt heen en terug. Tja wie niet, oh ja de racefietsers onder ons, hoe langer rechtdoor hoe mooier, kun je de weg ook niet kwijt raken.😀 Maar ja, als je er een keer bent dan is het Weldam, Nijenhuis, kasteel Diepenheim en Westervlier toch wel een erg mooi gebied. Juist met het mooie weer krijg je het ene na het andere natuurschoon te zien. Bij donker weer zal ik dan ook niet gauw voor dit gebied kiezen. Gelukkig bij ons geen valpartijen of andere narigheid, lekke band bijvoorbeeld.

De track langs het kanaal (van Markelo) is altijd leuk, dit keer probeer ik om beeld te krijgen terwijl ik zelf op het fietspad fiets. Als we dan via het Westervlier weer in Diepenheim komen pakken we nog even een stukje Nijenhuis en gaan dan terug naar Haaksbergen. Als we daar aankomen is er weer koffie met gebak, Mees is 70+ geworden. We zingen luid en vals, maar t'is goed bedoeld.

Henk


Route en statistieken

Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: