Napraten

Naam van de tocht: Lonnekermeer
Plaats: Lonnekermeer
Datum: 2019-11-29
Schrijver: henk vogel


Lonnekermeer

Vanmorgen om 9:00 een mooi groepje dames en heren bij elkaar. Echt een elftal. Dat belooft dus ouderwets gezellig te worden.

De sfeer is toch anders als de dames er bij zijn, gezelliger en een beetje plagerig ook. We gaan vandaag niet door stiltegebieden dus André kan voluit praten en dat doet'ie! We nemen de makkelijke opgang van Boeldershoek, later hoor ik dat Hennie S vanmorgen de moeilijke kant had genomen met zijn groep en dat hij daar een nat pak aan heeft overgehouden, een memorabel moment begreep ik.

Onderweg naar het Lonnekermeer stond er zoveel water op de track dat ik dacht dat het meer was leeg gelopen, niet dus. Het is wel handig om te weten dat je een uur nodig hebt om er te komen. Als je er min of meer rechtstreeks naar toe gaat kun je het dus in 2 uur halen, uitstapjes naar links of rechts door een stuk bos werkt dus negatief uit. Hoe dan ook, als we terug gaan nemen we na de brug over de A35 nog even het bospad met de vlonder, volgens mij nam iedereen die fietsend. Tocht wel een vooruitgang vergeleken met een paar jaar terug.

Bij Bad Boekelo worden we bijna van de weg gereden door iemand die vanuit Bad Boekelo de weg op draaide (waar een groot stopbord staat!) en die claxonneerde ook nog naar ons, enfin zeker met het been uit het verkeerde bed gestapt. Vanaf de nieuwe N18 gaat het tempo langzaam omhoog, eens kijken wie zich het langst kan inhouden. Mark kan het net niet afmaken en Olaf lukt het niet om 3x een gat dicht te rijden. Enfin, de film maakt een en ander wel zichtbaar.

Henk


Route en statistieken

Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: