Napraten

Naam van de tocht: Goor - Markelo
Plaats: Goor - Markelo
Datum: 2019-10-25
Schrijver: henk vogel


Goor - Markelo

Vanmorgen met 12 man waarvan 2 dames richting Goor. Daar ligt een deel van de route van Markelo en dat is voor ons qua tijd net te behappen. Het enige nadeel is het asfalt naar en van Hengevelde. Jan ten Asbroek is op een geleende fiets en fietst niet echt lekker, zegt hij. Na Hengevelde duiken we het bos in en gaan via via naar de brug over het kanaal en nemen daar de vaste route. In het begin nog niet spannend maar zodra we de weg Goor-Markelo zijn overgestoken wordt het leuk. Op de Herikerberg ligt een mooie route en de uitloper van de berg ligt tegen Goor aan, dus direct op en neer. De route is goed onderhouden en loopt lekker, je moet trouwens wel steeds je handen bij de remmen hebben want het kan zomaar ineens te hard gaan. Het motorcross circuit is nog steeds in gebruik, dit jaar op 3 november, we zijn dus mooi op tijd.

Op een gegeven moment sla ik rechts af en heb niet zo snel door dat de bocht scherper is dan ik dacht, enfin de fiets op een alternatieve plek gezet zodat iedereen op de film kwam, dat is nog eens vooruit denken dacht ik nog. Aan de rechterkant van de weg Markelo-Goor ligt een mooi bosgebied met veel paden de prima lopen, daar raken we toch een paar mensen kwijt, even terugrijden en dank zij de mobiel hebben we de verloren schapen weer terug gevonden (of zij ons). Die paden liepen zo mooi dat we toch wel behoorlijk de sokken er in hadden en dan mis je al gauw een afslag.

Omdat dit wel eens het laatste weekend van de vallende bladeren kan zijn wilde ik graag de herfstkleuren zien, die zijn eerder te vinden in het gebied van kasteel Weldam te vinden dan op de Herikerberg, ergo de vaste route eerder verlaten om nog een stuk van Weldam mee te nemen.

Vanaf Hengevelde splitst de groep zich in 2 groepen (en Jan ten A) waarvan de eerste groep op hoog tempo naar DVO fietst, goed merkbaar is het gebrek aan waaier-ervaring van een paar, die moeten dan ook lossen op het laatste stuk, even goede vrienden (denk ik). Olaf zegt nog is dit T2 tempo? Ja hoor Olaf Trimgroep 2! Tegen half 12 zijn we weer terug, de racegroep stond al te wachten en de 2e groep komt een paar minuten later, nog wat later komt de groep Hennie druppelsgewijs binnen. Komende week zijn we op Terschelling, er zijn vast wel andere voorrijders, die ook weer hun eigen routes hebben, prima dus.

Henk


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: