Napraten

Naam van de tocht: Holland Schwarzwaldtocht
Plaats: Haaksbergen - Rijssen
Datum: 2019-08-25
Schrijver: dick sengers

Holland Schwarzwaldtocht

We kunnen denk ik terugkijken op een geslaagde tocht, verreden onder ideale weersomstandigheden. Geen ongelukken en alleen wat lekke banden. De reacties waren positief. Leuk ook voor al die HTFC’ers die tijd in de organisatie gestoken hebben.

Wat dat betreft verrast het mij altijd weer hoe een groot aantal clubleden ons min of meer vanzelfsprekend helpt bij de organisatie. Leden die actief zijn bij het uitpijlen op zaterdag, de controle zondagmorgen, bij de inschrijving, de catering, het beheer van de fietsenstalling, het bemensen van de pauzeplekken, de pechwagen, het weer ophalen en opruimen en noem zo maar op! Het kost weliswaar twee mailtjes rondsturen maar dan heb je ook (bijna) voldoende vrijwilligers die de vereniging helpen de tocht te organiseren.

Mensen daarvoor nog hartstikke bedankt! En daar betrek ik ook al diegenen in die graag hadden willen helpen maar legitieme redenen hadden om dat niet te doen. (Zelfs de wens om de tocht zelf te rijden beschouw ik in zo’n grote vereniging als de onze als legitiem ;) We hebben het deze keer met 38 man/vrouw – onszelf als werkgroep meegerekend – voor elkaar gestoomd! Hulde voor jullie betrokkenheid bij de vereniging.

HTFC is geen provider

Moet me toch van het hart dat ik een enkeling moest vragen twee taken te vervullen. Het lukte spijtig genoeg niet om de vacatures 100% in te vullen. Als je dan de ledenlijst nog eens door loopt om te kijken wie je nog zou kunnen bellen raak je onder de indruk van de hoeveelheid leden die wij als vereniging hebben. Wat een uitgebreide lijst!

Maar ik ben bang dat veel leden zich niet realiseren dat het woord ‘vereniging’ afgeleid van is van ‘verenigen’. Je verenigt je met anderen om iets te realiseren: een club die je gelegenheid biedt samen te genieten van de fietssport en die fietssport door tal van activiteiten probeert te promoten! Dat gaat uit van actieve betrokkenheid! Lid van HTFC? Dan hoor je erbij! Dus doe je mee! Daarin verschilt HTFC van een provider waar je alleen maar betaalt en diensten afneemt! Dus – wie het aangaat - denk daar als je wilt eens over na en help het bestuur of help werkgroepen bij hun inzet voor de club als ze daarom vragen.

Zomer of vroege voorjaar?

Blijven we met de vraag of deze zomerse editie voor herhaling vatbaar is of moeten we weer terug naar het vroege voorjaar, waar we misschien meer toegevoegde waarde bieden? We hebben in 2018 de maarteditie moeten afgelasten en in 2019 opnieuw. In beide jaren organiseerden we hem in de zomer. Op 8 juli 2018 hadden we 400 deelnemers, dit jaar 230 (alle getallen inclusief HTFC’ers die Scan&Go gebruikten). Ter vergelijking: de maarteditie in 2016 trok ook 400 deelnemers (mooi weer), in 2017 waren dat 210 deelnemers (regenachtig).

De 230 deelnemers die we dit jaar op 25 augustus telden halen we dus ook in maart wel. De opkomst valt dus gezien het mooie weer eigenlijk wat tegen. Is na de zomer de honger bij de fietsliefhebbers misschien een beetje gestild? Wie het weet mag het zeggen, we zullen er in de evaluatie binnen kort over hebben. En dan nemen we al jullie suggesties mee om ons evenement nog aantrekkelijker te maken. Barend Morsinkhof, Ronny Bergsma en ikzelf kun je bestoken met je ideeën. Alvast bedankt!

Namens de werkgroep

Dick Sengers

.


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: