Napraten

Naam van de tocht: Draaien en keren
Plaats: Rondom Alstätte
Datum: 2019-08-02
Schrijver: joop


Draaien en keren

Je zou denken, in de vakantie zal het wel niet zo druk zijn bij de HTFC, maar niets is minder waar. Een redelijke groep MTB'ers stond bij de start, maar van T2 stond er wel een man of 40. Die 40 man wordt in 3 pelotons verdeeld, waaronder een rustige groep o.l.v. Paul L. Paul staat altijd borg voor mooie routes, en vaak door Duitsland. Dit keer echter gaat het richting Rutbeek.

We komen bij het kruispunt Riethermsteeg - Ontginningsweg. Normaal rijden we hier altijd rechtdoor, of rechtsaf richting Buurse. Maar wat er nu gebeurt, één voorfietser schiet linksaf, een paar er achteraan, en één voorfietser rijdt rechtdoor, gevolgd door de andere helft. Dat dit goed ging, is puur geluk. Er wordt geschreeuwd, en niet door de eerste de beste, dat linksaf helemaal niet kan omdat dat niet verhard zou zijn, maar daar trekt Paul L zich helemaal niks van aan. Kijk .... Paul was vroeger trauma-chirurg, en die laat zich niet zo gauw van zijn stuk brengen, en inderdaad, het blijft gewoon verharde weg.

Het wordt toch Duitsland, en ik kan helemaal niets navertellen over die route, want het wordt heel veel draaien en keren. Als je op het kaartje hierboven kijkt, dan zie je ook, dat zo'n route kan alleen maar door Paul verzonnen worden. Je zou er duizelig van worden. Maar het is wel prachtig. Iedereen draait netjes mee door, op drie mannen na, en het loopt allemaal soepeltjes, geen gemopper, heerlijk fietsen. Wat wel opvalt is, dat een groot deel van de veteranen behoorlijk doof is. Van Herman wisten we dat wel, maar van Frits nog niet. Paul roept "rechtsaf", en vervolgens slaat Frits H linksaf. Dus, de aanwijzingen van Paul worden vanaf nu met meer stemverheffing uitgesproken. Misschien helpt dat.

Na 63 km komen we weer terug bij de Geukerdijk, en kunnen we lekker buiten napraten. De andere groepen komen er ook bij, en zo wordt het nog erg gezellig. Paul, bedankt voor de rit. Het was weer top.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Paul l.
Datum: 2019-08-02 15:47:08
Commentaar:

Waar was die zandweg nou??