Napraten

Naam van de tocht: Alert blijven
Plaats: Delden - Diepenheim - Needse Berg
Datum: 2019-07-30
Schrijver: joop


Alert blijven

Henk V neemt vanochtend resoluut de leiding. Hij neemt het woord bij de start, en verdeelt de aanwezigen in 2 groepen, een snellere groep o.l.v. Frank, en hijzelf heeft een route voor de wat rustiger fietsers. En weg zijn we om 09.30 uur. We fietsen in een peloton van zo'n 15 personen, waaronder één dame. Henk op kop op zijn e-bike, samen met Bennie L. Het tempo ligt zo rond de 27 km/uur, maar dat gaat nog wel omhoog bedacht ik me. Het weer is prachtig, we kunnen uitgebreid om ons heen kijken, en het ziet er allemaal schitterend uit.

We fietsen langs het kanaal, ik fiets naast Gerrit, met de handjes losjes boven op het stuur, als er vooraan onverwacht wordt geremd. Normaal rijden we hier altijd rechtdoor, maar nu slaan we linksaf. Ik kom te laat met mijn handen bij de rem, en kan nog net langs het achterwiel van mijn voorganger sturen. Dat rustige fietsen gaat kennelijk wel ten koste van mijn concentratie. Je moet alert blijven. Het is trouwens wel een prachtig weggetje zo langs de Bolscherbeek.

Via Diepenheim gaat het binnendoor richting de Needse Berg. Het asfalt was daar blijkbaar pas vernieuwd, want het rijdt nu wel heel gemakkelijk omhoog. Alsof je gewoon omhoog getrokken wordt, vond Bennie L. Via de normale route gaat het nu richting Haaksbergen. Het wordt steeds warmer, en de wind trekt ook iets aan. Op de Rietmolenweg kan ik nog maar net een zwieper van Frans van D ontwijken (alert blijven Joop), en na 54 km komen we bij ons clubhuis.

We zitten buiten aan de koffie of chocolademelk. Onderwerpen van gesprek zijn over het algemeen vakanties, campers, e.d. Het was weer een hele mooie ochtend. Henk bedankt voor de mooie route. Hij was prachtig. Misschien de volgende keer een tandje erbij, al was het alleen maar om wat alerter te blijven.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Frank Koehorst
Datum: 2019-07-30 19:49:07
Commentaar:

Ja, want als je even niet oplet, val je zo maar en heb je een tandje minder.