Napraten

Naam van de tocht: Improviseren
Plaats: Markelo - Goor
Datum: 2019-07-28
Schrijver: joop


Improviseren

Welke route nemen we op deze zondagochtend? In de whatsapp-groep van T2 ontstond de afgelopen dagen een lekkere discussie. Frank K stelde een lange route voor in navolging op de tocht van vorige week naar Luttenberg, maar nu nog langer, nl 138 km naar Baumberge. En daar kwam natuurlijk weer commentaar op van een aantal, die dat te lang vonden. Vervolgens kwam er het voorstel om dezelfde route te rijden als afgelopen dinsdagochtend: Saasveld - Zenderen. Nou ja .... we gaan het zien.

Bij de start verzamelt zich een grote groep T2'ers, groot genoeg voor drie pelotons van zo'n 10 man/vrouw per stuk. Ik zit in het laatste peloton, en ik verwonder me over de route die we rijden. We gaan een totaal andere richting op dan dinsdag, dus toch niet Saasveld, bedacht ik me. In de verte voor ons zie ik een ander pelotonnetje HTFC'ers fietsen. Frans B wil er naar toe rijden om te vragen welke route er gereden wordt, maar komt onverrichter zake weer terug. Ja .... dank je de koekoek, het pelotonnetje voor ons is T1, en ook al rijden we 35 km/uur, we komen niet echt dichterbij. En op een gegeven moment voor Diepenheim zien we ze helemaal niet meer. We gaan dus vanaf nu maar zelf een route improviseren, en dat geeft toch wat meer rust. Het tempo gaat omlaag en we rijden richting Markelo.

Het is trouwens prachtig fietsweer, koeler dan de afgelopen dagen met die extreme hitte. We nemen de Markelose Berg, de Herikerberg, we rijden om Goor heen en zo weer terug naar Haaksbergen. We zijn de eersten die weer terug zijn, maar al vlot komen daar de andere T2-groepen ook terug. Die hadden wel de rit naar Saasveld gereden. Maakt niets uit, onze improvisatierit was ook prachtig. De koffie smaakte weer goed, en voldaan fietsen we na afloop weer naar huis.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: