Napraten

Naam van de tocht: T2 langzaam, of T2 snel?
Plaats: Saasveld - Zenderen
Datum: 2019-07-23
Schrijver: joop


T2 langzaam, of T2 snel?

De komende dagen wordt er extreme hitte verwacht, en ook nu op deze dinsdagochtend is het al behoorlijk warm, en zeer zonnig. Bij de start ontstaat een discussie, en een opvallende passiviteit. Iedereen praat, en niemand doet wat, en het is al 09.00 uur geweest. Ik had op een rustige tocht gehoopt, maar de aankondiging van Hennie S, dat hij 25 km/uur ging fietsen, tja ... dat nou ook weer niet. Hennie vertrekt, met Frans en Harry in zijn kielzog, en verder niemand. De rest is nog aan het discussiëren, en daar komt Hennie alweer terug. Gaat er verder niemand mee? Uiteindelijk vormen er zich twee groepen achter Frank aan: rondje Saasveld.

Het tempo ligt meteen hoger dan goed voor me is, en ik fiets ook nog op kop. Na 5 km maar gauw naar achteren. De route is verrassend. We zien een heleboel fietsers die mee doen met de Enschedese fietsvierdaagse. Dat ziet er heel gezellig uit. Misschien ook wel iets voor de HTFC om zoiets te organiseren. Gewoon overdag. Ik zie vervolgens bordjes met Gammelke erop, Saasveld, Dulder. Volgens mij ben ik hier nog nooit geweest. Vanaf Zenderen wordt het weer bekend terrein.

Het niveau van de fietsers in ons eerste peloton loopt behoorlijk uiteen. Sommigen proberen koste wat het kost uit de wind te fietsen, en dat geeft af en toe wat onrust. Je hebt er ook bij, die voor vaderdag een soort van cruise-control moeten vragen. Ze beginnen op kop met 30 km/uur en dan trekken ze de schouders wat op, de kop gaat omlaag, en dan gaat het zo naar 34 km/uur, en dat geeft op hun beurt ook weer de nodige onrust. Na Delden wordt er gedemarreerd door twee racers, een handbiker, en een e-biker. Nou ja .... laat maar gaan.

Na 62 km zijn we weer terug bij ons clubhuis. We zitten lekker buiten in de schaduw, want ondertussen is het al 29 °C geworden. Even een mededeling aan Henk: Henk ... er moet chocolademelk bijbesteld worden. Het was een hele mooie rit, af en toe wat rommelig, maar daar zeg ik niks meer van.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: