Napraten

Naam van de tocht: Luttenberg, 116 km
Plaats: Haaksbergen - Luttenberg - Haaksbergen
Datum: 2019-07-21
Schrijver: joop

Luttenberg, 116 km

De laatste weken heeft het veteranen-peloton zich steeds opgesplitst in twee groepen, een wat snellere, en een wat langzamere groep. Niks mis mee. Maar als er een voorstel werd gedaan om op een zondagochtend eens een wat langere tocht te fietsen, dan gaven zich alleen maar de wat snellere mannen zich op. De anderen dachten kennelijk "bekijk het maar, ik ga gewoon om 09.00 uur, en dan een normaal rondje. Hoef ik ook niet een uur eerder op te staan". Dit viel Frank K op, en die plaatste afgelopen week een oproep om naar Luttenberg te fietsen, 116 km, en dan met een tempo waar niemand van zal schrikken, nl max 28 km/uur gemiddeld. En zo stonden daar op deze zondagochtend, om 08.00 uur 17 fietsers, waaronder 2 dames. Frank neemt nog even het woord, we gaan de Holterberg over via een onbekend fietspad, en dan koffie met gebak in Luttenberg.

Ik moet zeggen, de route was verrassend, af en toe onbekend terrein, maar het Schwarzwald zat erin, en een smal fietspad, vals plat omhoog, en zo komen we inderdaad op de Holterberg uit ver voorbij de witte steen. Bij hotel Dalzicht komt iedereen weer bij elkaar, en dan gaat het verder richting Luttenberg, waar we buiten op het terras van Cafetaria Spoolder koffie/cola met appelgebak nuttigen.

Als we terug fietsen is het een stuk warmer en benauwder geworden, niet helemaal ideaal voor mij. Er moet meteen behoorlijk geklommen worden. De Sanatoriumlaan, kort maar wel een kuitenbijter, en zo krijgen we er nog wat meer, waaronder even later de Markelose Berg. Al met al komen we toch op ruim 330 hoogtemeters, om die term maar weer eens te gebruiken. Na 116 km komen we terug in Haaksbergen. Er wordt gestopt, iedereen bedankt iedereen, en dat betekent het einde van een mooie tocht.

Het was genieten geblazen vanochtend, en ik was blij dat ik mee ben gegaan. Ik stel voor om dit vaker te doen, bv elke maand in het zomerseizoen een wat langere tocht, die iedereen kan behappen. Verder stel ik voor om Frank K te benoemen tot coördinator T2, desnoods ad interim.

Joop

Meer foto's staaan hier

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Richard t th
Datum: 2019-07-21 19:43:07
Commentaar:

Mooi verslag Joop en wat de lange tocht eens per maand betreft goed plan.


Naam: Frank Koehorst
Datum: 2019-07-21 21:30:07
Commentaar:

Dit smaakt naar meer. Mooi deelnemersveld, sterk , zeer sterk, iets minder sterk. Maar een prima mix.