Napraten

Naam van de tocht: Pamperen
Plaats: Gelselaar - Goor
Datum: 2019-07-09
Schrijver: joop


Pamperen

Als de snellere groep vertrokken is om 09.30 uur, neemt Paul L het woord voor de overblijvende 15 fietsers. Hij zegt zoiets als "omdat niet iedereen mee wil draaien, stel ik voor om terug te gaan naar vroeger: slechts 6 kopfietsers die lekker ronddraaien, en daar achter de rest". En zo gezegd zo gedaan. We rijden in westelijke richting en hebben een stevige wind tegen. De route is weer prachtig, al moet Paul toegeven dat hij af en toe niet goed oplet, en dan moet improviseren.

Als je met 6 man/vrouw ronddraait, dan ben je wel heel snel weer aan de beurt vooraan. We rijden met ons zessen zo'n 2 x 3 km op kop, en dan word je afgelost, maar na 12 km zit je alweer vooraan in de wind. En die wind blijft maar tegen. Al fietsend bedacht me zo .... op de vierde rij achter ons fietsen Frans en Harry, die liever niet op kop willen komen, en die blijven daar mooi uit de wind fietsen, mooi plekkie. Maar daar weer achter fietsen nog zeven mannen, die wel op kop zouden willen fietsen, (sterker nog, ik weet dat bv Dick S daar gewoon naar zit te hunkeren, maar dit terzijde), maar die dat niet mogen. Waarom fietsen Frans en Harry niet helemaal achteraan, en draaien we met 13 man lekker rond? De reden is omdat het achteraan veel hollen en stilstaan is, en de kans dan groot is, dat ze achteraan vroeg of laat moeten lossen. Maar ja .... je wordt er aan de andere kant wel sterk van, en dat willen we toch. Niet teveel "pamperen" zou ik zeggen.

We komen door Gelselaar. Altijd een prachtig plaatsje om doorheen te rijden, je waant je zo weer terug in de jaren zestig. Daarna krijgen we de wind eindelijk mee, het tempo gaat iets omhoog, en er wordt nu af en toe geschreeuwd dat het langzamer moet, of in ieder geval na een bocht wat minder snel gas geven. Na Hengevelde geeft Paul ouderwets "koersvrij", en we caroussellen met ruim 40 km/uur met een man of acht richting Haaksbergen. En wat schetst mijn verbazing, Frans van D met zijn 82 jaar, en net hersteld van een operatie, zit er nog steeds bij, en is zelfs nog in staat om grapjes te maken. Hoezo "pamperen"?

Na bijna 60 km komen we weer terug bij het clubhuis. Er wordt weer gezellig nagepraat. Het schijnt dat er toch een aantal leden gereageerd heeft op de oproep van onze voorzitter om meer bestuurs- en commissie-leden. Dat is natuurlijk heel positief. Het is een prachtige club, en het is iedere week weer genieten. Tuurlijk wordt er af en toe behoorlijk gemopperd, maar dat doen we al veertig jaar.

Als ik naar huis wil vertrekken roept Frans me nog na "schrijf maar een mooi stukje Joop, maar niet zo sjagerijnig als vrijdag!" Nou Frans, bij dezen!

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Frank
Datum: 2019-07-09 21:46:07
Commentaar:

Het is maar goed dat Frans onderweg niet mee draait op kop. Dan wordt hij zo sterk , dat hij iedereen er op legt bij 'koers vrij'!