Napraten

Naam van de tocht: Toeristisch fietsen
Plaats: Nienborg - Heek
Datum: 2019-07-05
Schrijver: joop


Toeristisch fietsen

Het blijft maar mooi weer, en de belangstelling om te gaan fietsen blijft groot. Ik zie een groep MTB'ers, en een grote groep racers. Deze racers verdelen zich in 3 groepen, een snellere groep en 2 wat langzamere groepen. De route is weer bepaald door Paul L, en hop ... daar gaan we. Het is vrijdagochtend 09.00 uur. We rijden over het fietspad richting Buurse, een stevige wind mee, en dat gaat natuurlijk heerlijk. Toch vond de snellere groep het nodig om de 2 langzamere op dat fietspad in te halen. Jammer, was niet nodig. Ze slaan linksaf richting Captain Jack, en ik dacht nog .... die zijn we kwijt. Maar nee, helaas, even later komen ze ons in Duitsland weer voorbij.

We rijden door over het fietspad tot aan Alstätte toe, en daar slaat Paul weggetjes in waar de meesten nog nooit waren geweest. Ik in ieder geval niet. Ik zie ineens het stadje Heek, komt me maar vaag bekend voor. We krijgen nu de wind tegen, en het duurt niet lang en dan wordt er in het 2de pelotonnetje achter ons "LÈÈÈK!" geroepen. Het blijkt Herman M te zijn. De bandenfluisteraar staat bij het 1ste pelotonnetje, en die kijkt wel af en toe naar achteren, maar die denkt ook "zoek het maar uit". Maar dat houdt dan wel in dat de reparatie erg lang duurt, wel 14 minuten. Dat wordt dan een latertje denken we nog.

Omdat een aantal van ons niet mee draait tot helemaal vooraan, dan zie je ze links ergens in het midden, en dan komt er eentje me hard rechts voorbij, wordt het een beetje rommelig in ons pelotonnetje. Zelf zou ik voor willen stellen om, als je niet op kop wil of kan fietsen, dan moet je je gewoon helemaal achteraan het peloton nestelen, en laat de anderen die voor jou fietsen gewoon soepeltjes door rouleren. Zo als vanmorgen vond ik het een zooitje. Maar ik weet .... dat is allemaal oude koek. Zeiden we 40 jaar geleden ook al.

Om 11.40 uur komen we aan bij het clubhuis, waar we niet buiten kunnen zitten helaas. Henk V had koffie gezet. Hij had gisteren al via whatsapp aangekondigd dat hij niet zou meefietsen, maar dat hij wel zou komen collecteren. Nou dat doet hij ook, en hij controleert nauwgezet of iedereen wel zijn euro's in het bakje doet. De chocolademelk smaakt weer voortreffelijk. Het was een prachtige route, lekker toeristisch. Voor herhaling vatbaar. Paul bedankt.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: