Napraten

Naam van de tocht: Genieten, en dan .... valpartij
Plaats: Buurse - Wennewick
Datum: 2019-07-02
Schrijver: joop


Genieten, en dan .... valpartij

Het staat weer lekker vol bij de start op deze dinsdagochtend. Ik zie Frans van D er weer bij staan. Wonderbaarlijk hoe snel die na zijn gebroken bovenbeen op Mallorca weer met ons meefietst. Ook Hennie S is er gelukkig weer bij, ook een wonderbaarlijk snel herstel. Maar ook Mees, en Gerrit zijn er weer bij na hun Toscane-avontuur Giro di Kika. Zelf waren we 2 weken op vakantie in Zuid Limburg, en in die twee weken is er toch wel wat veranderd bij T2. We hebben kennelijk nu standaard een snellere en een wat rustiger groep. Paul L heeft zich zo stilzwijgend opgeworpen als wegkapitein (weliswaar ongeschoold) voor deze laatste groep, en we vertrekken achter hem met zo'n 15 man/vrouw om precies 09.30 uur.

Een andere routemaker valt meteen op. We nemen nu afslagen die we anders nooit nemen. Via een vreemde omweg komen we langs onze kledingsponsor, rijden Duitsland in en slaan dan rechtsaf. Het is prachtig weer, gelukkig niet zo warm, wel een pittige wind uit het noorden. Er wordt gezellig gekletst, mooi rondgedraaid door bijna iedereen, en het is genieten geblazen. Bij Oldenkotte komen we NL weer binnen. Monika vertelt me net dat ze thuis een paar airco's heeft aangeschaft, en overweegt om ook zonnepanelen te installeren, als ik het bekende geluid hoor van voorwiel-achterwiel, ik zie Hennie S omvallen, zelf kan ik hem net ontwijken. Hennie valt rechts de berm in, en komt er daarna gelukkig redelijk ongedeerd er weer uit gekropen. Achter me is ook Mees gevallen. Die had niets geraakt, maar kreeg zijn voet niet op tijd uit het pedaal. Achter ons reed een buurtbusje, en de chaufeuse vraagt nog of ze nog iemand moest meenemen. Was niet nodig. Het was schrikken, maar gelukkig valt de schade mee. Hennie heeft schaafwonden aan elleboog en knie, en Mees heeft wat last van zijn schouder.

Na zo'n 10 minuten oponthoud zetten we ons weer in beweging en rijden we naar het clubhuis. Vanwege werkzaamheden buiten, moeten we binnen zitten. De chocolademelk smaakt weer voortreffelijk. Onze clubarts Herbert legt nog even een verbandje, en zo eindigt dan toch weer een mooie fietstocht. Het was weer genieten, jammer van die valpartij.

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: