Napraten

Naam van de tocht: Eikenprocessierupstocht
Plaats: Groenlo
Datum: 2019-06-28
Schrijver: paul lieven

processierups

“Eikenprocessierupstocht” rond Groenlo.

Het is vrijdagochtend en dus het bed uit, ontbijten en op naar DVO voor de gebruikelijke clubtocht. Na enkele tropische dagen is het verrassend koud met slechts 14 graden Celsius op de thermometer en ook nog eens bewolkt. Mouwtjes aan dus. Blote benen moet kunnen. Bij DVO staan pak um beet 20-30 personen, ook Frans v. D. is er op de racefiets!

De wegfietsers splitsen zich op. Jan Meier heeft een route voor de “uitslovers” en ik (zei de gek) neem de rest mee voor een rondje Groenlo. Iedereen verricht kopwerk en het tempo ligt bij ons tussen 28 en 32 kmh. De zon komt er doorheen en de mouwtjes kunnen uit. Onderweg komt ook de processierups weer aan bod zowel tijdens gesprekken als ook door steeds toenemende jeuk (zie foto).Als je erop let valt ook op dat er enorm veel eikenbomen staan met nesten , m.a.w. : je ontkomt niet aan de haartjes van die beesten.

Dit keer geen koffie bij DVO maar bij Stien Boer op kosten van de HTFC. Bij de koffie blijkt dat het opsplitsen van de weggroep goed is bevallen. Na analyse van Strava heeft de groep Groenlo een gemiddelde van plm. 28 kmh gereden. De “uitslovers” denk ik 30-31 kmh. Ik denk dat we dit op de Veteranen-ochtenden zo zouden moeten houden. Eén wat snellere groep en één wat gematigder groep. Beide met een eigen route die vooraf op het forum kan worden gedownload. Iedereen kan dan een keuze maken. Ben benieuwd of dit voor iedereen acceptabel is (zou niet weten waarom niet) en stand kan houden.

Paul

.


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: