Napraten

Naam van de tocht: Wind mee, en tegen
Plaats: Schwarzwald
Datum: 2019-06-07
Schrijver: joop


Wind mee, en tegen

Het weer van deze week was zeer bijzonder. Dinsdag- en woensdagavond code oranje met zware windstoten en onweer, gisteren was het frisjes met nog geen 20 °C, en vandaag weer veel wind, met vanavond weer code oranje. Thuis hebben we niet zo heel veel meegekregen van de windstoten, maar bij ons clubhuis waren ze druk bezig met het opruimen van afgewaaide boomtakken. Er staat een handjevol T1'ers, zo'n kleine 20 T2'ers, en ook Henk V met een aantal MTB'ers, hoofdzakelijk dames. Henk met zijn harem, worden ze wel genoemd.

T2 vertrekt in één groep van 16 personen, Wim Z heeft de route, en we gaan eerst met de wind mee. De snelheid wordt bepaald door een aantal "trendsetters", en die snelheid ligt behoorlijk hoog. De gemiddelde snelheid op mijn metertje ligt ruim boven de 30 km/uur. We komen aan in Goor, en moeten rechtsaf slaan richting Enter. Even wachten op een auto, en dan kunnen we. Vooraan gaat meteen het gas erop, ik zit helemaal achteraan, en moet alle zeilen bijzetten om er weer bij te komen. Ik mopper daar een beetje over, en krijg meteen bijval van een aantal anderen, voor wie het ook wel wat kalmer mocht. Niet dat dat dat wat helpt hoor, want het gaat gewoon "verdan".

De route lijkt op die van de Schwarzwaldtour, maar dan de lange versie, en dan andersom. We komen bij het Schwarzwald, hoeven nauwelijks terug te schakelen om er overheen te vliegen. Albert wil in de klim gewoon een gesprek met me aangaan, maar dat laat ik echt niet gebeuren. Bij Markelo krijgen we de wind tegen, en ook de Markelose Berg. Het tempo ligt nu duidelijk lager, de wind komt soms van links, en dan weer van rechts en dat fietst wat onrustiger. Al met al valt het me vanmorgen allemaal niet mee. Blij dat we na 73 km weer terug zijn, waar de chocolademelk en koffie op ons wachten.

Door de wind gaan we binnen napraten. Daar zitten de T1'ers en ook Henk V zit er al. Henk vertelt dat ze naar de Needse Berg waren gegaan op de MTB, en dat daar Irma H op een trappetje over de kop was geslagen. Irma ging met nekklachten naar het ziekenhuis. Dat doet me onmiddellijk besluiten om 's winters op de MTB echt alle moeilijke obstakels over te slaan. Dat deed ik eigenlijk toch al, maar nu weet ik het zeker. Hopelijk valt het mee met Irma.

Al met al, ben behoorlijk moe, van een hele mooie route. Soms hebben we de wind mee, en soms hebben we hem tegen, letterlijk en figuurlijk.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: joop
Datum: 2019-06-08 10:09:06
Commentaar:

Ondertussen is Irma weer thuis met een brace om haar nek. Ze mag minimaal 6 weken haar hoofd niet bewegen, maar voelt zich verder goed. Veel sterkte gewenst.