Napraten

Naam van de tocht: Lek, een ree, en ooievaars
Plaats: Knalhütte - Alstätte
Datum: 2019-06-04
Schrijver: joop

napraten

Lek, een ree, en ooievaars

Als iedereen al zo'n beetje bij de start staat, dan komt daar Dick S nog aanrijden. Ik zeg nog tegen Flits Heinrich en Jan ten B "volgens mij heeft hij een behoorlijk zachte achterband!" Even later wordt er vertrokken in twee grote groepen, en Paul L bepaalt kennelijk de route. Naast mij, in het begin, fietst Jacqueline, de vrouw van Tom E, en zo wordt het aantal dames steeds groter, en dan is het ook nog prachtig weer, wat wil een mens nog meer.

We rijden richting Knalhütte, maar dan wordt er rechtsaf geslagen over een smal fietspad door een natuurgebiedje. Een beetje een Jan Huib vd S-route zeg maar, maar wel prachtig. We komen in Duitsland, en dan wordt er lek geroepen. Het is Dick. "Zie je wel" zeg ik nog, maar het het is niet zijn achterband maar zijn voorband. Dick is al snel en driftig in de weer om zijn wiel uit de fiets te rukken. Gelukkig hebben we ook nog onze bandenfluisteraar erbij, die daar een beetje rust in brengt, maar het duurt allemaal wel verrekte lang. Zelfs Henk V komt er nog aan te pas met wel heel bijzonder gereedschap. Ondertussen hebben wij lekker veel tijd om om ons heen te kijken. Sommigen zien een ree dichtbij, en ik zie een groepje ooievaars vliegen, waarschijnlijk een ouder paar met drie jongen. Een prachtig gezicht. En nog steeds zijn die mannen bezig met Dick zijn band. Ik kan het nog uitgebreid met Jan ten B hebben over onze vakantieplannen. Na zo'n 10 minuten is het klaar. Kennelijk zat de band er wel erg strak omheen, was er geprobeerd om de band op te pompen zonder het ventiel los te draaien, en was de patroon die Dick bij zich had ook al een gebruikte, dus dat schoot niet op. Bedankt Dick! We gaan weer verder.

De route is verder prachtig, en sommige stukken zijn helemaal nieuw voor me. Dat mag Paul nog wel eens vaker doen vind ik. Na zo'n 60 km zijn we weer terug bij ons clubhuis, waar we lekker buiten in de zon koffie of chocolademelk kunnen nuttigen. Er wordt gezellig nagekletst, of nageroddeld, zo mag je het ook wel noemen. Er is altijd wel wat te roddelen in onze club van ruim 470 leden. Ga er maar aanstaan.

Het was een superrit, Paul bedankt voor de route en ook de anderen voor de gezelligheid.

Joop

.


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: