Napraten

Naam van de tocht: Nostalgie, agressie en herstel
Plaats: Winterswijk
Datum: 2019-05-31
Schrijver: joop

Nostalgie, agressie en herstel

Bij de start wordt er door de T2-groep vragend naar Wim Z gekeken. "Wim heb jij een route?" "Tuurlijk" zegt Wim, "we gaan naar Winterswijk, 72 km". Hennie S deed de route vroeger altijd uit zijn hoofd, Wim Z heeft zijn Garmin vol met routes. We vertrekken in twee pelotonnetjes van 8 à 9 fietsers. Het gaat via Rekken naar Zwolle, ik zie Vragender, en dan Miste. In Miste herken ik het cafeetje Den Tappen, waar we vroeger altijd pauze hadden toen we nog de Lente Hameland-route hadden, als voorloper op de Holland Schwarzwaldtour. Die Lente Hameland-tocht was altijd vroeg in het voorjaar, en voor de meesten van ons was dat altijd de eerste tocht van boven de 100 km. Menigeen heeft bij die tocht ongelofelijk afgezien. Als we dan koffie met gebak hadden in Miste, dan deed Wilfried O alweer zijn helm op om als eerste te vertrekken, en dan begon de chaos, want niemand wilde achterblijven. Ja .... dat waren nog eens tijden. Nostalgie.

We fietsen langs Obelink, waar het behoorlijk druk was, en dan dwars door het centrum van Winterswijk. Bij het oversteken waren de eersten van het tweede peloton al over, toen er een auto aankwam die luidruchtig toeterend zijn voorrang claimde. Sjonge, wat een figuur. Zijn vrouw maande hem kennelijk tot kalmte, want daarna gebaarde hij driftig dat we mochten oversteken. Onze reactie loog er eerlijk gezegd ook niet om. We kunnen ons wat dat betreft maar beter een beetje inhouden, maar ja, agressie lokt agressie uit, zelfs bij ons.

Na Winterswijk krijgen we de wind mee, en inderdaad na 72 km komen we terug bij het beginpunt, waar we lekker buiten koffie konden drinken. Kijk, en daar doe je het toch voor. Lekker in de zon na zo'n mooie rit een beetje napraten. En verrek, wat zien we nou?? Daar komt waarachtig Hennie S aanfietsen, in HTFC-tenue, en op de racefiets. Hennie is kennelijk aan de betere hand, en zijn herstel gaat sneller dan hij hoopte. En zo eindigt weer een mooie fiets-ochtend. Wim, bedankt voor de mooie route.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: