Napraten

Naam van de tocht: Een bijzondere route
Plaats: Enter - Markelo - Gelselaar
Datum: 2019-05-10
Schrijver: joop

Een bijzondere route

Vanmorgen is het wel heel druk bij de start, ondanks dat het weer nou niet echt uitnodigt om te gaan fietsen. Wat opvalt is het grote aantal T1'ers. Jonge gasten over het algemeen, ze hebben vrij genomen om te gaan trainen. Allemaal zenuwen voor onze Mallorca-week neem ik aan. Bij gebrek aan een opgeleide wegkapitein neemt Jan M het woord. Hij zegt zoiets als.. "We gaan richting Duitsland, en we fietsen in twee groepen, maar niet achter elkaar aan". Met andere woorden: "en jullie mogen niet met ons mee!". Hij zei dat ook, terwijl hij de wat langzameren streng aankeek. Nou "mooi loat'n goan". Van onze groep had Wim Z wel een route. Wim stond ook driftig op zijn GPS'je te tikken, en zei resoluut "we gaan naar Enter".

We zijn met 14 personen, waaronder 2 dames, en we rijden tegen de wind in. Ik kom even op kop, maar laat dat vervolgens al gauw over aan de anderen. Ik zie bordjes met Zeldam en Elsenerbroek erop, en kan me niet meer goed oriƫnteren. Maar kennelijk Wim Z ook niet, want ik heb Enter niet gezien. Bij Goor reden we verkeerd en moesten we draaien. Op de GPS wordt niet meer gekeken, want Wim Z is inderdaad zijn route kwijt. Dat kan de besten overkomen. We rijden de Herikerberg op vanaf de andere kant dan normaal, en dat maakt de route des te verrassender. Wat wel jammer is, dat het af en toe begint te regenen.

Bij Diepenheim rijden we naar Gelselaar. Hennie Ho roept nog dat de weg bij Gelselaar geblokkeerd is, maar daar wordt niks van aangetrokken. En ja hoor, we moeten bij Gelselaar "klunen", terwijl de wegwerkers ons meewarig aankijken. Via Markvelde gaat het daarna verder naar Haaksbergen.

Tijdens de koffie wordt er nagepraat. Wim beklaagt zich erover dat zijn aanwijzingen tijdens de rit niet doorgeroepen werden naar de anderen van het peloton, en daar heeft hij gelijk in. Gerard N belooft dat hij in Mallorca daar een protocol over zal gaan schrijven. Het zal tijd worden. Het was weliswaar een bijzondere, maar toch een hele mooie route en ochtend.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: