Napraten

Naam van de tocht: Koers-control en Hoog in de bocht
Plaats: Oele - Hengevelde - Rietmolen
Datum: 2019-05-07
Schrijver: joop

"Koers-control" en "Hoog in de bocht"

Sinds Hennie S er een poosje tussenuit is, loopt het bij de start wat minder soepeltjes. Er staan zo'n kleine 30 racers bij elkaar. Er wordt geroepen "Twee groepen! Een snelle en een wat langzamere!" Iedereen kiest zijn groep, en de z.g. snelle groep is als eerste weg. En ja hoor, ze vergeten Henk V, die de koffie heeft klaargezet, en net iets te laat weer terugkomt. Tja, die moet dus met de tweede groep mee. "Heeft er iemand een route?" Ben N en Johan P weten wel iets. Het wordt de put-route. En dan vertrekken wij ook, richting Boekelo.

Nou, die put-route, daar mankeert niets aan. Behalve dan de keitjes bij Oele. Mijn hoektanden rammelen er bijna uit. De weggetjes waar we rijden zijn net even anders dan dat we gewend zijn. Ik zie tot mijn verbazing ineens een bordje Hengevelde. Verrek, zitten we hier? Johan P komt op kop, en die geeft meteen gas. Ik roep naar hem "Johan, zet hem eens op cruise-control, en dan 30 km/uur", waarop Henk V opmerkt, dat dat bij de HTFC koers-control heet. Johan kent inderdaad zijn eigen kracht niet, en het is als hij op kop komt hollen of stilstaan. Achteraan begint het aardig te kraken. Op het laatst hebben we de wind mee, en sprinten we met ruim boven de 40 km/uur richting finish, waarbij ik Bennie L bij elke onoverzichtelijke bocht "Hoog in de bocht!", of "Laag in de bocht!" hoor roepen. Jaaa... het jargon van de HTFC wordt steeds uitgebreider.

Als we bij het clubhuis aankomen staat de andere groep er al. De koffie en de chocolademelk smaakten weer prima. Er wordt vooruitgeblikt op volgende week Mallorca. Morgenavond hebben we een voorlichting daarover. Hopelijk duurt dat niet te lang en kunnen we de halve finale met Ajax nog meemaken. Maar ..... iedereen verheugt zich erop.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: