Napraten

Naam van de tocht: Slechte wegen, mooie route
Plaats: Ellewick - Ottenstein
Datum: 2019-04-30
Schrijver: joop

Slechte wegen, mooie route

Sta je daar met een man of 25 bij het clubhuis, is daar al meteen de eerste lekke band. Nog geen meter gefietst en Bennie E (onze bandenfluisteraar) kan al aan het werk. En kijk .... daar komt ook nog Monika aanrijden, en die heeft iets aan haar zadel, en ook daar kijkt Bennie naar met zijn timmermansoog. Al met al vertrekken we pas om 10 minuten na half tien.

In twee pelotons vertrekken we richting Buurserstraat, en zo naar Oldenkotte. Daar de grens over Duitsland in. Wat opvalt daar is dat de automobilisten die je tegenkomt allemaal zeer voorkomend zijn. Zelfs als we een voorrangsweg willen oversteken, wordt er vaak voor ons gestopt. De smallere wegen echter zijn nodig toe aan een opknapbeurt. Veel kuilen en gaten.

Ineens zien we dat het weggetje voor ons versperd wordt door een vrachtwagentje met een grote klos met kabels erop. Kennelijk wordt daar glasvezel aangelegd. Stapvoets kunnen we over de berm er langs, en dan krijgen we in het 2de peloton weer het klassieke gedrag: zodra de voorfietsers er langs zijn, geven die meteen gas, om maar weer zo snel mogelijk te kunnen aansluiten bij de eerste groep. Hierdoor valt het complete peloton achter hun uit elkaar, en moeten de achtersten zich het schompus fietsen om er weer bij te komen. Vervolgens wordt er dan geschreeuwd en gefloten, Henk V fietst op zijn brommer met 80 km/uur naar het eerste peloton, dat al bijna uit het het zicht is. Uiteindelijk vinden we elkaar weer. Dit soort van beginnersfoutjes krijgen we er maar niet uit bij de HTFC. Kijk eens een keertje om! Afgezien van dit akkefietje, er wordt zeer netjes gefietst, en de omgeving is prachtig.

We komen bij Ter Huurne weer terug in NL, en over het fietspad gaat het weer terug naar Haaksbergen, waar we rond 11.40 uur aankomen. We zitten binnen, en er wordt gezellig nagepraat. Frank K kondigt nog aan dat het blijkbaar komend weekend slecht weer wordt, waardoor in ieder geval de wat langere tocht op zondag niet door gaat. Ons ritje van vandaag was in ieder geval een prima tocht, mooie route, ondanks de helaas wat slechtere duitse weggetjes.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: