Napraten

Naam van de tocht: GPS-perikelen
Plaats: Rondje Borculo
Datum: 2019-04-28
Schrijver: joop

GPS-perikelen

Nu onze vaste wegkapitein en navigator er een poosje niet bij is, gaat alles toch wel wat anders dan normaal. Normaal op zondag wordt er om 09.00 vertrokken (vroeg zat!), en bepaalt Hennie de route. Nu plaatste Frank K gisteren 2 routes op het Forum, één naar de Holterberg, start om 08.00 uur, en één Rondje Borculo, start om 09.00 uur. Dat gaf even wat discussie over die andere vertrektijd in de whatsapp-groep (alweer??), maar voor ons was het wel duidelijk, we starten gewoon om 09.00 uur.

En zo staan we met zo'n 25 man om 09.00 uur bij het clubhuis. Een aantal van ons had het gpx-bestand van Frank van de website gedownload, ik ook. Maar als we vertrekken merk ik dat het bestand van Frank een "route" is, en niet een "track" die ik normaal gebruik. Bij een track hoef je alleen maar een lijntje te volgen op je GPS tijdens het fietsen. Bij een route moet je ook een routeerbare kaart op je GPS hebben geïnstalleerd, en die heb ik niet (kun je het nog volgen?). Het enige wat mijn GPS'je nu doet is piepen, en het duurt lang voor dat ik in de gaten heb dat dat piepje van mijn eigen gps komt. De anderen hebben kennelijk ook een probleem, want vanaf de Sterrenbosstraat gaat het al mis. De weg kwijt. Totdat Ronald L mopperend naar voren fietst, en de leiding overneemt.

De route is best mooi, en ik heb toch weer een aantal momenten dat ik geen idee heb waar we zitten. Er staat ook nog een stevige wind uit het zuidwesten, dus altijd van opzij, dan van rechts en dan van links. Alleen op het einde hebben we hem mee. Er was een lekke band, van Ronny B, en die wordt in 7 minuten door onze bandenfluisteraar vervangen. Al met al een normale rit.

Bij de koffie is het een drukte van belang. We zitten binnen, en alle groepen zijn goed vertegenwoordigd. Ook de groep die gekozen had voor de Holterberg komt binnen. Kennelijk hadden die geen GPS-perikelen zoals wij. Frank vertelt wel dat volgende week zondag er ook gekozen kan worden tussen twee vertrektijden: Baumberge (08.00 uur), en een gewoon rondje (09.00 uur). Zo ... dat weten we dan op tijd. Hopelijk wel met een goed gps-bestandje.

Joop

.

Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: