Napraten

Naam van de tocht: Waar is Hennie?
Plaats: Rondje Lonneker
Datum: 2019-04-23
Schrijver: joop

Waar is Hennie?

We hebben al zo'n 14 dagen prachtig weer, maar met een stevige oostenwind. En die is vanmorgen nog een "beaufortje" sterker. We staan om 09.30 uur met een man of twintig bij het startpunt aan de Geukerdijk. De enige die er nog niet is, dat is onze wegkapitein, tevens routemaker en navigator, Hennie S. Normaal is hij er altijd, en als hij er niet is, dan heeft hij dat aangekondigd. Heel vreemd. We wachten nog drie minuten, maar dan wordt er toch vertrokken. Ik hoor Frans B zeggen "rondje vliegveld". Het vertrek is een beetje chaotisch, want we rijden niet in twee groepen, maar in twee en een half. Meteen een gaatje, maar dat wordt al snel hersteld, en daarna rijden we met twee pelotons achter elkaar in noordelijke richting, en in een rustig tempo tegen de wind in.

Wat me de laatste tijd opvalt is dat de automobilisten (vooral de nederlandse) zich steeds meer ergeren aan ons fietsers. Ze toeteren harder, ze rijden harder en korter langs ons heen, en als je goed kijkt naar hun gezichten, dan lijken ze ook sjacherijniger. We doen ons best om netjes te rijden, maar met die wind willen we nog wel eens wat uitwaaieren over de weg. Het blijft uitkijken geblazen.

Het gaat via Boekelo, de Grolsch Veste, de UT, en dan naar Lonneker. Kennelijk laten we het vliegveld links liggen. Bij Enschede zitten we in een industrieterrein waar ik nog nooit geweest ben. We rijden ook ergens te vroeg rechtsaf, even omkeren, en dan zitten we weer goed. We hebben de wind mee, en het tempo gaat omhoog. In de laatste kilometer richting Haaksbergen gaat het gas er helemaal op. Ik zit op zo'n 45 km/uur. Jan M had er naar zijn zeggen 57 km/uur op staan, en Mees 51 km. Ja .... die pensionado's, net jonge honden.

We zitten na afloop buiten op het terras, waar Henk met veel plezier zijn eigen gemaakte koffie komt serveren. Ik hou het bij de chocoladmelk. Er wordt nog even nagepraat over het feit dat FC Twente kampioen is geworden gisteravond. Is het daarom dat Hennie S er niet bij was vanmorgen? Al met al, een prima fiets-ochtend.

JoopRoute en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: