Napraten

Naam van de tocht: En weer was er de wind
Plaats: Glanerbrug - Lonneker
Datum: 2019-04-16
Schrijver: joop

En weer was er de wind

Van de rit van vanmorgen valt eigenlijk niet zo veel te vermelden. Er zijn nauwelijks noemenswaardige momenten geweest, behalve dan dat het weer behoorlijk waaide. Zo'n 6 °C, stralende zon, en een stevige en schrale oostenwind. Om 09.30 uur verdeelt de grote groep bij het startpunt zich weer in twee gedeeltes, en Hennie S besluit om maar eerst met zijn groep tegen de wind in te gaan fietsen. Goed bekeken Hennie! Hennie had trouwens afgelopen weekend de Mergelheuvellandroute gedaan vanuit Maastricht. Later bleek dat hij die met de auto had gedaan, open dakje, maar dit terzijde.

We fietsen richting Groot Brunink, langs de sloot van Aart, en zo richting Glanerbrug. We hebben de wind inderdaad tegen, en ik zie de voorfietsers aardig ploeteren. Ik ben blij dat ik nog niet aan de beurt ben. Na Hoge Boekel krijg je een vals plat, en daar gaat het gas er even op. Bij Lonneker, net als ik op kop kom, krijgen we de wind mee. Goed uitgerekend Tem! Langs de UT, onder het stationnetje door, en dan weer richting Boekelo. Ondanks de wind is het gewoon genieten. Om 11.35 zijn we weer terug.

We zijn als eerste groep aan de koffie. Die smaakte prima, alhoewel het eerste pakje koffiemelk niet meer helemaal goed was. Paul R was jarig geweest (72) en Monika de G was vandaag jarig (52), er werd gezongen, en gebak genuttigd. En zo was het weer een geslaagde ochtend, ondanks de wind.

JoopRoute en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: