Napraten

Naam van de tocht: Jubileumactiviteit 3: Techniek-training
Plaats: Wielerbaan
Datum: 2019-04-13
Schrijver: frank koehorst

tecniektraing

Jubileumactiviteit 3: Techniek-training

Vanaf Henk Pen fietsten we om 13.00 uur in twee groepen wielrenners naar de wielerbaan van de Stofwolk. We hadden vlak daarvoor al een paar vlokken sneeuw gehad. Binnen een kilometer kwamen we tot twee keer toe veel glas tegen op het fietspad langs de N18, dat vakkundig door de groep werd verwijderd.

Aangekomen bij de baan was er eerst koffie met cake. Daar werd het programma uitgelegd. Met trainers uit eigen gelederen hebben we veel geleerd over enkelwaaier, dubbele waaier, aansnijden van de bochten en steeds anticiperen waar de wind vandaan komt. Dit vroeg veel concentratie, maar was ook bijzonder leerzaam. Een half uur later kwamen ook de MTB-ers in grote getale de baan op. Ik schat zo'n 30 deelnemers variƫrend in de leeftijd van ongeveer 13 tot 78 jaar (top Henk!). De wielrenners waren met ongeveer 25 personen. Halverwege was er een koffiepauze, waarna we weer de baan op gingen. Op de baan was het een prachtig gezicht om al die kleine groepjes over de baan te zien fietsen.

Ook de jeugd op de MTB kon zich fantastisch uitleven op het schitterende parcours. Doordat de baan eigenlijk open was had de wind vrij spel, maar zagen we tevens van verre donkere wolken aankomen. Er kwam een flinke sneeuwbui opzetten, waardoor de wielrenners naar binnen gingen. De MTB-groep liet zich echter niet uit het veld slaan en gingen onvermoeibaar verder. Bikkels!

Na een biertje in het prachtige clubhuis van de Stofwolk hebben nog even gewacht tot de bui over was en zijn we teruggekeerd naar Haaksbergen. Al met al een mooie middag en zeker ook leerzaam. Eigenlijk zou dit herhaald moeten worden, want er zijn ook nog veel andere leden van HTFC die hier nog veel van kunnen leren. Dit zou niet alleen de veiligheid ten goede komen, maar ook je eigen vaardigheden en het plezier in fietsen. Alle trainers en deelnemers bedankt!

Frank

Klik hier voor meer foto'sReacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: