Napraten

Naam van de tocht: Wind versus T2, wie wint?
Plaats: Vliegveld - Glanerbrug
Datum: 2019-04-09
Schrijver: henk vogel

Wind versus T2, wie wint?

De windvoorspelling was Oost-Noord-Noordoost, nou ja als er iets duidelijk is, dan betekent dit tegen de wind in vanaf de start. Hennie S. gaat met een groep (ik dacht 10?) Frank K. heeft ook een route en ik besluit met "zijn" groep mee te gaan. We zijn met een man of 12, na een kruising wat minder, daarna toch weer met 12. Mooi beeld van een harmonica, gerekt en gedrukt. Hier en daar hoor ik soms piep-piepwoorden. Maar de sfeer blijft goed.

Het rondje is ruwweg Hengelo-Vliegveld-Lonneker-Glanerbrug-Buurse-Haaksbergen. Al met al 62km.

In Glanerbrug zeg ik tegen Frank, half 12 gaan we niet halen en vanaf dat moment gaat het gas er op, wel met de wind in de rug overigens. Iemand zei nog: ga mee met T2, je kunt altijd mee, ja een kilometer of 2!

Van Glanerbrug naar de Zoomweg, (17km) blijkt binnen een half uur haalbaar. Het lijkt wel een sneltrein, we denderen met een snelheid tussen de 35 en 45 richting de koffie, gemiddelde 35,2kpu! (De eerste 43km ging met een gemiddelde van 27,4 ondanks de harde draaiwind.) l met al komen we 10 minuten over half12 binnen bij DVO en de koffie. Vorige keer had ik alles klaar gezet maar vergeten de machine aan te zetten, tja.

Frans voegt nog een dimensie toe aan het innen van het koffiegeld, dat zit zo; de laatste tijd gebruik ik het blikken deksel van de koffiebus om het geld in te zamelen, voor Frans is dat het moment om het bekende orgellied "daar is de orgelman vergeet zijn centenbakkie niet", in te zetten, helaas niet gevolgd door de rest maar wel ludiek, met dank aan Wim Sonneveld.

Henk


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: