Napraten

Naam van de tocht: Wind
Plaats: Diepenheim - Neede
Datum: 2019-04-09
Schrijver: joop

Wind

Na de drie lente-achtige dagen is het vanmorgen bitterkoud, 6°, met een behoorlijke wind. En een gevoelstemperatuur waar geen korte broek meer bijhoort. Groep Hennie is met 12 man/vrouw. En we gaan eerst tegen de wind in, richting Bornerbroek, aldus Hennie. Dat idee liet hij al vlot varen, want het was beuken tegen de wind in. Marianne H op kop, en die kwam ook niet meer van kop af, wat een bikkel is dat zeg!

De route gaat nu richting Hengevelde, de wind schuin mee. Ik zie Diepenheim, Neede, en dan richting sportpark De Bijenkamp. Daar liggen wat van die drempels in de bocht, en daar gaat Bennie E onderuit. Een klap, even beduusd blijven zitten, maar gelukkig valt de schade mee. Trouwens, zijn trapas kraakte toch al, en dat doet hij nu nog steeds. Frans van D vond het nodig om midden in het peloton even zijn neus te reinigen. Het leek wel een stoom afblazende locomotief. Smakelijk is anders Frans! En tenslotte tegen de wind in weer richting Haaksbergen.

We zijn als eersten bij ons clubhuis, en we gaan lekker binnen zitten want daar brandt de kachel. Er wordt gezellig nagepraat over de wind, de valpartij, en de stoom van Frans. De 2de groep komt ook binnen, en daar was kennelijk ook niet alles even soepeltjes verlopen. De opmerking van Mees: "als de één roept Rechtsaf, en de ander zegt Rechtdoor, dan moet je altijd Linksaf slaan!", dat zegt al genoeg. Het was een prima ochtend.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: