Napraten

Naam van de tocht: Mooi rondje Barchem-Zwiep
Plaats: Barchem - Zwiep
Datum: 2019-04-05
Schrijver: olaf

Mooi rondje Barchem-Zwiep

Vanochtend op de buienradar regen langs de Duitse grens, die ook daar zou blijven, ik denk dat moet dus een rondje worden in westelijke richting. Daarom maar even op wikiloc gezocht naar een rondje van ca. 75 km uit onze “database”. Ronde Zwiep gevonden en deze nog gauw op de Garmin gezet, dan is dat maar geregeld.

Aangekomen bij het clubhuis iets minder aanwezigen dan de laatste weken, morgen staat als afsluiting van het gericht fietsen de HSWT op het programma, enkelen sparen zich hiervoor.

Met een combigroepje van T1 en T2 van 8 man hebben we onze ronde aangevangen, tis nog fris en er staat een NO windje. We draaien lekker door rondom Haaksbergen richting Rekken en Eibergen. Wanneer we rechtsaf slaan op de Rekkense binnenweg/Hoonesweg ligt er een beetje grint in de bocht en komt Frans Bouwman helaas ten val. Even beduusd, vanwege het contact met het asfalt staat Frans al wel snel naast de fiets, de schade valt mee, echter doen die krassen op de nieuwe fiets wel zeer en dat op zijn trouwdag! 45 jaar Chapeau Frans! Navraag laat weten dat Frans alleen een zere heup heeft overgehouden en de helm moet worden vervangen.

We hebben de ronde afgemaakt met 7 man, Theo tE is nog niet volledig hersteld van de griep en komt nog wat kracht te kort en besluit na de Stokkersbrug op eigen tempo door te gaan. Ook hij is goed thuisgekomen, ook dat heb ik geverifieerd

Verrassende weggetjes achter Eibergen richting Beltrum, die ik nog niet vaak heb gereden gaat de route verder naar Beltrum, richting Ruurlo, Barchem en Zwiep. Tegen de wind in terug via Geesteren, Noordijk, Needse berg en Rietmolen komen we om 11.35 weer bij clubhuis aan voor de koffie, heb ruim 80 km op de teller staan, lekker voor de vrijdag! Goed begin van het weekend.

Olaf


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: