Napraten

Naam van de tocht: Slingeren
Plaats: Markelo
Datum: 2019-04-02
Schrijver: joop

Slingeren

Voordat ik iets schrijf over vanmorgen, eerst nog even een opmerking over onze Hennie Kuipertocht van afgelopen zondag: wat een geweldige happening was dat! Een hele mooie route, zowel de heen- als de terugweg. Het Hennie Kuiper museum was ook perfect. En als je daar dan met zo'n 100 man zit, allemaal in hetzelfde tenue .... wat een geweldige club. Je kon ook zien dat Hennie Kuiper er ook zelf van genoot. Het buffet van Jurriaan Rexwinkel hebben we helaas moeten missen, maar dat schijnt een perfecte afsluiting te zijn geweest van een hele mooie dag. Complimenten aan de organisatoren. Super gedaan.

En nu vanmorgen: we fietsen met zo'n 12 personen richting Markelo, o.l.v. Hennie S. Vorige week zouden we daar ook naar toe, maar toen hebben we Markelo helemaal niet gezien, maar nu wel. De Markeloseberg, en ook de Herikerberg daarna lieten me weer voelen dat ik er nog lang niet ben. En als je op de terugweg de wind tegen krijgt, en je ziet dan Karin S en Marianne H op kop beuken, terwijl je zelf achteraan zit af te zien, dan is dat nog helemaal niet goed. Hennie wou nog even over de Apenberg, maar een lekke band van Marianne (10 minuten) gooide roet in het eten. Vond ik helemaal niet erg.

Op de terugweg zoals gezegd hadden we de wind tegen, en dat zorgde toch voor een onrustig peloton. Er werd aardig geslingerd, en daardoor ook behoorlijk gemopperd. Misschien kan Jubileumactiviteit-3 (technische training) daar wat aan doen. Hoe hou je een peloton stabiel en veilig, hoe de wind ook waait. De chocolademelk na afloop van de rit smaakte weer voortreffelijk. Er werd nog even nagepraat over een 1-aprilmop, maar daar heb ik helemaal niets van meegekregen. Tot vrijdag maar weer.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: