Napraten

Naam van de tocht: Genieten
Plaats: De Lutte
Datum: 2019-03-29
Schrijver: joop

Genieten

Wat een drukte vanmorgen. Het is stralend weer, nog wel fris, maar het zou oplopen tot zo'n 15 °C tegen 12.00 uur. Behalve Erik B, zie ik nu ook 2 anderen met een korte broek aan. Drie keer raden wie dat waren. De snelle T1 groep vertrok als eerste, daarna wat MTB'ers, en tenslotte bleven er 2 pelotons T2 over die weer achter elkaar vertrokken.

Ik draai voor het eerst weer mee, en dat is toch veel gezelliger dan in je uppie achteraan bungelen. Je fietst steeds naast een andere, en dan klets je nog wat, je hoort nog eens wat, tenminste ... als degene die naast je fietst wel zin heeft om te praten. De één is wat gesprekkelijker dan de andere. Maar al kletsend ... we zijn zo bij kwekerij Menkehorst, Frans op d'n Bult, en dan via het vliegveld richting Oldenzaal.

Het stukje langs hotel De Wilmersberg is prachtig maar vraagt ook heel veel lucht. Hijgend komen we allemaal boven, en daar neemt Frans van D de kop over. Dat doetie anders nooit, maar nu het naar beneden loopt dan durft hij dat wel. Hoe ouder hoe leper. Even later op de Holterhofweg schiet Albert Z zonder uit te kijken een fietspad op, net toen daar 2 fietsers aankwamen, en dat verdiende ook niet echt de schoonheidsprijs. Excuses waren op zijn plaats.

Tonny T krijgt bij Enschede wat meer moeite, en daarna uit zich dat in een aanval van hyperventilatie. Stoppen is het devies. Drie voorrijders horen dat niet en fietsen gewoon door. Karin S helpt Tonny op een professionele manier van haar ademnood af, en na een paar minuten rijden we in een wat rustiger tempo weer verder. Ondertussen staat de kilometerteller al op ruim 70 km, en na bijna 78 km zijn we weer terug in het clubhuis. Daar zat het inmiddels nokkievol. Sommigen hadden een cakeje voor zich. Waar dat nou vandaan kwam dat weet ik ook niet. Ik ontdek trouwens nu wel, dat de chocolademelk eigenlijk nog lekkerder is dan de koffie. Heerlijk drinken na zo'n tocht.

Het was weer prachtig vanmorgen. Genieten! Een mooie training voor zondag a.s.. Hennie, en alle anderen, bedankt maar weer.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: