Napraten

Naam van de tocht: Het kneuzen-duo
Plaats: Neede - Markvelde - Bentelo
Datum: 2019-03-26
Schrijver: joop

Het kneuzen-duo

Het is niet warm vanochtend. Winterkleding aan, en we gaan in twee groepen. Er wordt geprobeerd om de tweede groep onafhankelijk van de eerste groep een rondje te laten rijden, maar dat kreeg onze leider niet voor elkaar. Iedereen wil kennelijk dezelfde route rijden als Hennie S. Nou vooruit dan maar. "Richting Markelo" wordt er gezegd, en in twee pelotons achter elkaar wordt er vertrokken.

Voor mijn gevoel hebben we al 10 km gereden, als we dan pas door De Hoeve rijden. Ik had me voorgenomen om vanmorgen ook een stukje op kop te fietsen, maar dat plan laat ik toch al snel varen. Samen met Dick S vorm ik dan maar het kneuzen-duo: mooi achterin, krampachtig uit de wind, en er dan ook nog moeite mee hebben. Hopelijk gaat dat zondag, als we naar Denekamp fietsen, beter.

We zouden naar Markelo volgens onze leider, maar we hebben heel Markelo niet gezien. Hennie improviseert er maar wat op los. Toch is de route prachtig, langs het kanaal richting Wiene, en dan naar Beckum, mooi hoor. Jammer van het weer, het begint zelfs even te sputteren. Precies om 11.30 uur zijn we weer terug bij het clubhuis, en dan begint het: wat een gekakel. De akoestiek in de kantine is abominabel. Mijn oren doen er pijn van. De koffie smaakt echter voortreffelijk, en dat maakt een hoop goed.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: dick
Datum: 2019-03-26 15:41:03
Commentaar:

Je vergeet te vertellen dat je vrouw met regelmatig kopwerk de eer van de familie hoog gehouden heeft Joop!:)


Naam: Joop
Datum: 2019-03-26 18:38:03
Commentaar:

Helemaal gelijk Dick. Ik ben ook hartstikke trots op haar. Meestal als enige dame tussen al die kerels staat ze haar mannetje. Nu wij nog!