Napraten

Naam van de tocht: Ploeteren
Plaats: Ottenstein - Vreden
Datum: 2019-03-22
Schrijver: joop

Ploeteren

Toen we naar ons clubgebouw fietsten was het nog best fris. Maar er was mooi weer voorspeld. Ik vroeg me al af wie er vanmorgen voor het eerst de korte broek aan zou hebben. Ik vermoedde Frans van D. Maar nee, we komen bij ons startpunt, het is er hartstikke druk, en Frans heeft weliswaar de lange broek nog aan, maar ligt wel op de grond. Hij krabbelt weer op, schudt zichzelf weer in de plooi, en zegt dat hij zijn evenwicht was verloren. Ja, dat zie ik ook wel denk ik nog. Er is wel iemand anders met de korte broek aan, en dat is Erik B. En hij zou gelijk krijgen, want het werd prachtig lente-weer.

Als eerste vertrekt er een groep T1 (moet er niet meer gewerkt worden?). Die gaan de Holterberg doen, en daarna de veteranen, in twee groepen. Ik ga helemaal achterin fietsen bij de tweede groep. Achteraf niet zo verstandig, want het werd op die positie aardig ploeteren. Helemaal achteraan fietst onze handbiker Johan. Op een gegeven moment moeten we twee gigantische trekkers voorbij die zo'n beetje over de hele breedte van de weg kruipen. We moeten door de linker berm om er voorbij te komen. Ik vraag nog aan Johan, gaat je dat lukken. Ik fiets er wel onderdoor was het antwoord, en inderdaad hij komt er voorbij.

Hennie S fietst als routemaker in de 1ste groep, en hij leidt ons over de grens naar Duitsland over een stuk onverharde weg. En daar raken we Johan de handbiker kwijt. Kennelijk wil hij niet over dat stuk onverharde weg, en we zien hem niet meer terug. Er wordt nog wel geschreeuwd naar het 1ste peloton, maar die zijn al te ver weg om er iets van te merken. Ons 2de pelotonnetje geeft dus maar weer extra gas om er weer bij te komen, en dan merk ik dat mijn conditie er nog lang niet is.. Het wordt afzien achterin voor mij. Sterker nog. We moeten een weg oversteken, het 1ste peloton is er al overheen, wij moeten nog even wachten. Daarna vol gas over een vals plat, en daar moet ik lossen. Onze wegkapitein van peloton 2 keek nog wel even om naar mij, maar deed er verder niets op uit. Totaal buiten adem kom ik er weer bij. Blijven trainen Tem!

Ook bij het 1ste peloton loopt het niet helemaal vlekkeloos zie ik, want ineens zit Albert Z bij ons, terwijl die toch eerst bij de 1ste groep zat, en ook onze routemaker zelf vliegt ineens de berm in. In de buurt van Rekken krijgt Hennie ook nog een lekke band. De bandenfluisteraar is er niet bij vandaag, dus die 8 minuten dat het duurt is nog niet eens zo gek. Verder gaat het weer, met een behoorlijke snelheid, en om 11.40 uur zijn we weer terug bij het clubhuis. Het is er vol met zoveel fietsgroepen. De koffie smaakt prima, zeker na zo'n tocht met veel geploeter.

Joop

Klik hier voor meer foto's van Arjan G.


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: