Napraten

Naam van de tocht: Niets veranderd
Plaats: Lievelde
Datum: 2019-03-19
Schrijver: joop

Niets veranderd

Mijn laatste fietstocht was op 29 januari. Daarna zorgde een fikse griep ervoor dat ik 4 kg lichter werd (niks mis mee), maar ook dat mijn conditie een flinke deuk opliep. Vanmorgen voor het eerst weer op de fiets. Het is stralend weer, maar koud, en het is hartstikke druk bij de start, allemaal racers, behalve Henk (e-MTB), en Eric ten B. We hebben een snelle groep, en een wat langzamere groep. Wat dat betreft is er niets veranderd in die zeven weken. De snelle groep vertrekt het eerst, al lijkt het wat weifelend. Henk is vandaag kennelijk niet de wegkapitein, maar wie dan wel? Bij de tweede groep is zoals vanouds Hennie de leider, en we vertrekken iets later.

We hebben een beetje wind tegen, het loopt iets omhoog op de Panovenweg, en daar krijgt Tonny T het ineens moeilijk. De voorfietsers (Bennie en Frits) hebben niets in de gaten (wat dat betreft is er ook niks veranderd). Er wordt gestopt en daarna gaat het in een iets langzamer tempo verder. Dat rustige tempo kwam mij eigenlijk best goed uit, maar kennelijk was er ook een aantal anderen, die daar niet rouwig om waren. Het gaat richting Rekken, Zwillbrock, en dan naar Zwolle, Lievelde. Daarna krijgen we de wind mee, en gaat het beduidend sneller.

We steken de Ruurlose weg over. Allemaal stoppen, behalve Dick. Ook niks veranderd. De route is overigens prachtig, ook natuurlijk dankzij het prachtige zonnige weer. We moeten een aantal keren over de nieuwe N18, en daar kom ik toch wel wat adem te kort, maar voor de rest valt het me allemaal niet tegen. We zijn bijna weer in Haaksbergen. Op de Wissinkbrinkweg roept Hennie RECHTS-AAAAF! Het zijn weer Bennie en Frits die op kop fietsen, en die rijden gewoon rechtdoor, het hele peloton ook, op twee na. Ook Hennie fietst notabene rechtdoor. Nou ja zeg... dat had zomaar eens voor een valpartij kunnen zorgen, maar het ging gelukkig allemaal goed. Niets veranderd!

Een beetje aan de late kant zijn we weer terug bij het clubhuis. De eerste groep was er al, en Frank K werd al luid toegezongen toen we binnen kwamen. Allemaal gebak voor hun neus. Met als gevolg, dat er voor een aantal van ons geen gebak meer over was. We hebben ons dan ook maar beperkt tot één kopje koffie i.p.v. de normale twee bakkies. Ook om de kosten te drukken.

Het was weer een mooie rit. Blij dat ik weer mee kon.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: