Napraten

Naam van de tocht: Het komt eraan!
Plaats: Rekken
Datum: 2019-01-29
Schrijver: joop

Het komt eraan!

Vanmorgen is het -1 °C, en spiegelglad onderweg naar de start. De groep splitst zich weer op in peloton Henk, en in peloton Hennie. Henk gaat richting Enschede, en Hennie .... "dan ga ik ook die kant op". Groep Hennie bestaat uit zo'n 10 mannen. "We gaan richting Buurse" zegt Hennie nu, en 10 seconden later "Het wordt Rekken, denk ik". Kijk dat is nu Hennie ten voeten uit. Hij doet alles uit zijn hoofd. Ik begrijp ook niet dat hij gisteravond naar die GPS-workshop is gegaan. Net zo min als Mees, die is gisteren ook geweest, en kan nu niet meer op zijn GPS zien hoe hard dat hij fietst. Ook een talent hoor!

We rijden inderdaad richting Rekken. Het zonnetje komt er door, de vogeltjes beginnen te fluiten. Ik hoor de mezen, maar ook een roffelende specht, en zowaar krijg ik het gevoel dat het een beetje voorjaar aan het worden is. Het komt eraan! We rijden langs de Berkel, daarna Duitsland in, en langs het Krosewicker Grenzwald. Prachtig hier. Volgens Hennie een waar vogelparadijs.

Na Rekken gaat het weer een stukje langs de Berkel. Aan de overkant van het water zien we twee aalscholvers in een boom zitten, eentje had de vleugels wijduit. Het komt eraan!!

Dankzij het GPS'je in Hennies hoofd komen we mooi op tijd aan bij ons clubhuis. Harry Ho is jarig geweest (73), en trakteert op lekker gebak, en dat gaat er na zo'n tocht prima in. Er wordt weer gezellig nagepraat. De GPS-cursus van gisteravond heeft toch menigeen geïnspireerd (behalve Mees dan), ik leer tenminste van Jan ten B dat je via Strava ook nieuwe routes handmatig kunt maken. Kijk en dat wist ik nog niet. Ga ik ook eens uitproberen. Het was weer een perfecte fietsochtend. Iedereen bedankt.

Joop


Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: mees van den brink
Datum: 2019-02-24 19:51:02
Commentaar:

Joop, ik voel mij zeer vereerd, dat jij, bij het horen van een Mees,aan de lente denkt:)