Napraten

Naam van de tocht: Munitiedepot
Plaats: Haarmühle - Ter Huurne
Datum: 2019-01-25
Schrijver: henk vogel

Filmpje van Arjan Ribbers

Munitiedepot

We zijn dit keer met ons 5'en. Richard, Mark, Jan, Rudy en ondergetekende. De rest gaat met Hennie mee, ook de jarige Arjan, die zich na enig aandringen mijnerzijds en onder gelach anderzijds liet kussen op de franse manier, tja als je jarig bent.....

Ik had het slechte stuk langs het munitiedepot in gedachten om in de route op te nemen. Het had gevroren en moest nu dus goed begaanbaar zijn, dat was betrekkelijk, zoals bleek. Eerst maar via onze track naar het fietspad door het Haaksberger veen, lekker goed te fietsen en de kombochten maakten dat je ondanks de sneeuw en soms gladde stukken toch voldoende grip had.

Na de Broekdijk gaan we richting het depot, oeps vlak daarvoor ligt een meertje aan de straatkant. Vroeger wel eens gebruikt in de Kikvostocht, maar de laatste jaren niet meer. Eens kijken of dat begaanbaar is, dus wel. Op de camerabeelden is goed te zien dat het best wel krap was, enfin iedereen kwam er droog langs.

Nu richting het depot en dat was me toch een gestuiter, opvallend is de demping van de achtervering als je kijkt naar het heftig bewegende spatbord. De beeldstabilisatie zal ook wel hebben bijgedragen, maar desondanks blij dat ik überhaupt (we zijn in Duitsland hè) achtervering heb. Even later gaat Rudy bodemonderzoek doen, valt op zijn kwetsbare pols, maar het lijkt goed te gaan.

Van daaruit richting de Haarmühle en dan richting Buurse, langs de beek waar Mark graag gas geeft. Als we uiteindelijk via het Waarveld en de sloot van Frans bij DVO aankomen is het tegen 11:30 en begint het wachten op de rest. Best moeilijk gezien het gebak dat al aanwezig was maar waar we uiteraard niet aan konden beginnen zonder de jarige eerst toegezongen te hebben. Gelukkig is de voorraad kartonnen bekers ook weer aangevuld door Barend, dat scheelt verbrande handen en afwas!

Henk


Route en statistieken

Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: