Napraten

Naam van de tocht: Inspectie schaatsbaan, en rammen over de Bijenkamp
Plaats: Bijenkamp
Datum: 2019-01-22
Schrijver: joop

Inspectie schaatsbaan, en rammen over de Bijenkamp

Gisteravond had Haaksbergen weer de primeur, de eerste schaatsmarathon op natuurijs ging weer naar onze bevriende schaatsvereniging IJSch. Een goede reden om even via de schaatsbaan te rijden vindt onze route-kapitein Henk. We zijn met 20 man/vrouw, maar we rijden toch in één groep. Lekker rustig aan werd er nog gezegd. Het is koud, zo'n -3 °C, met ook nog een behoorlijke wind erbij, dus de gevoelstemperatuur was bijna Siberisch. Bij de schaatsbaan was het nu rustig. Een enkeling was er aan het schaatsen, en er werd nog een stellage afgebroken, waar kennelijk gisteren een tv-camera op heeft gestaan. We rijden weer verder.

Het gaat via de vaste route richting het trappetje. Ik loop er overheen. Daarna richting de Bijenkamp. De ondergrond is droog en hard bevroren, prima fietsen zo. De track over de Bijenkamp is weer prachtig, alhoewel ik aan het eind helemaal buiten adem ben. Na 3 weken kwakkelen is mijn conditie aardig gezakt. Het gaat verder over veelal de vaste route richting Haaksbergen, en na zo'n 35 km zijn we weer bij ons clubhuis.

Een paar dingen vielen me op vanmorgen. Frans van D die fietst tegenwoordig als een speer, alhoewel hij wel de oorzaak was dat iedereen die achter hem fietste op de Bijenkamp op een gegeven moment te voet moest. Maar toch ... chapeau. Wie er ook weer bij was dat was Hennie Ho. Negen weken na zijn operatie fietst hij gewoon weer mee. Heeft veel meer lucht zei hij, maar een iets mindere conditie. Ja vind je het gek. Dat wordt nog wat op de racefiets binnenkort. Hij op kop, en de rest kan nog meer afzien dan voorheen. En dan hebben we Henk, die vindt het stoer om zo af en toe het peloton met 80 km/uur te passeren. Even de ondersteuning op maximaal zetten, en dan iedereen te kak zetten. En bedankt.

De koffie smaakte voortreffelijk, mede dankzij het gebak van Ronald, die eergisteren 56 was geworden. Er wordt nog even besproken wanneer we met zijn allen de route van Rijssen en Markelo gaan fietsen, maar dat horen we nog. Mees wilde daar nog een uitgebreid en vooral een lang whatsappje aan besteden. Het was weer een prima ochtend.

Joop
Route en statistieken

Garmin Connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: joop
Datum: 2019-01-23 09:36:01
Commentaar:

Heb net nog een filmpje van Hennie S toegevoegd. Daar blijkt toch dat dat woord "rammen"nog wel wat tegenvalt.