Napraten

Naam van de tocht: Harry (16 juni 1945 - 9 januari 2019)
Plaats: Haaksbergen
Datum: 2019-01-15
Schrijver: joop

Harry (16 juni 1945 - 9 januari 2019)

Afgelopen weekend ontvingen we het droevige bericht, dat Harry ten V was overleden. Hoe kan dat nou? Vorige maand was ik nog bij hem. Hij was net teruggekomen van het wekelijkse onderhoud aan onze vaste MTB-route op de donderdagochtend toen ik hem thuis opzocht. Hij vertelde me toen in enigszins felle bewoordingen welk werk er momenteel echt belangrijk was aan die route, en dat was de waterafvoer. Zo was Harry, hij had een mening, en die mening was voor hem een harde waarheid. Zo was het en niet anders.

Harry werd lid van onze vereniging in het jaar 2010. Hij had meegedaan met een fietsclinic, georganiseerd door de fysiotherapie-praktijk van Wim van de Struik. Harry was daardoor zo enthousiast geworden voor het fietsen, dat hij daarna, samen met een aantal anderen, lid werd van de HTFC. Harry fietste regelmatig mee met onze Toerders 2 groep. Alleen fietsen dat deed hij ook graag. Zo deed hij in 2012 een rondje Nederland. Helemaal langs de grenzen van ons land. Van Haaksbergen richting het zuiden. Van Limburg richtig Zeeland, en dan via de Noordzeekust richting Waddeneilanden, en voor het eerst met een GPS op zijn stuur. Deze rit heeft hij heel gedetailleerd beschreven in een soort boekwerkje, compleet met foto's: "Mijn rondje Nederland". Harry kon heel goed en boeiend vertellen. Hij mocht best graag alleen zijn op zijn fiets, maar genoot ook van elke ontmoeting die hij tijdens zijn trip meemaakte.

In 2014 ondernam Harry weer een fietstocht in zijn uppie, en nu naar Rome. Hij maakte erg veel foto's van deze reis, en één van die foto's werd de winnende foto van de fotowedstrijd van dat jaar. Harry nam de prijs trots in ontvangst.

In 2015 nam Harry naast zijn werk met de onderhoudsploeg, ook nog de ledenadministratie van de HTFC op zich. Ook hier was Harry heel stellig. Ik ga het anders doen dan mijn voorganger kondigde hij aan, zo wil ik het, en niet anders. Bij deze functie liet Harry trouwens ook weer zien dat hij heel goed kon schrijven. Nieuwe leden werden door hem via perfect geschreven verhalen via de e-mail verwelkomd.

Het is nog maar 3 jaar geleden dat Betsy, zijn vrouw, overleed. Een enorm verlies, maar Harry sloeg zich er ogenschijnlijk dapper doorheen, mede dankzij zijn kinderen. Niet veel later werd er een vervelend plekje op zijn oog ontdekt. Dat plekje was helaas dusdanig bedreigend, dat hij het oog moest gaan missen. Ook hier toonde Harry een enorme veerkracht. Hij bleef fietsen, hij verhuisde van Toerders 2 naar Toerders 3, waar hij geweldig werd opgevangen. Het Rondje IJsselmeer vorig jaar was toch weer een van zijn fiets-hoogtepunten.

In juni vorig jaar kondigde Harry aan dat hij zich heel goed voelde, maar toch was uitbehandeld. Hij zou binnen een jaar gaan sterven. Hij vertelde dit vreselijke verhaal met een bepaald soort monterheid die wij ondertussen van hem kenden. Toch kwam zijn overlijden vorige week als een complete verrassing. Niet te geloven. We wensen zijn kinderen en familieleden heel veel sterkte.

Harry, een actieve en ondernemende fietsvriend, we gaan je missen.

Joop


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Niek Engelbarts
Datum: 2019-01-18 18:27:01
Commentaar:

Joop,

Dank voor je mooie woorden tijdens de afscheidsviering en de berichtgeving op onze website. Daarnaast dank aan alle HTFC- ers die aanwezig waren om Harry naar zijn laatste rustplaats te begeleiden of op een andere wijze hun medeleven hebben betuigd. Het heeft de familie erg goed gedaan, zo hebben meermaals laten weten. 

Groet,

Niek 

 


Naam: Henk
Datum: 2019-01-18 22:24:01
Commentaar:

Goed gedaan Joop!