Napraten

Naam van de tocht: Hoogtemeters en valpartijen
Plaats: Col du Haut-Croc - Col de la Poubelle
Datum: 2018-12-18
Schrijver: joop

Hoogtemeters en valpartijen

Doordat het me 14 dagen geleden in de rug is geschoten heb ik 2 weken lang moeten verzaken. Maar op deze dinsdagochtend staan Tonny en ik er samen weer bij. Grote groep MTB'ers, en ook een aantal racers. Ik zie ook Bennie E er weer bij staan, gelukkig. Henk V staat er bij in zijn gewone kloffie en kwam alleen maar koffie zetten. Kennelijk een lichte griep onder de leden. De groepen worden opgesplitst, en ik zit weer in groep Hennie, samen met zo'n 14 anderen.

Het eerste obstakel is de track met de korte bochten bij de Meddelerweg gevolgd door een paar moeilijke hindernissen. Die laatste laat ik mooi aan me voorbij gaan, net zoals de meesten. Een paar dapperen fietsen er toch overheen, en vervolgens zien we een prachtige "platte-bek-smak" van Rob van N. Rob keek schichtig om zich heen, maar nee Rob, we zagen het allemaal! Een zeven-min geven we ervoor.

Het gaat weer verder, en we komen bij het Rutbeek, en hoppaaa! Zonder aarzelen of stoppen rijden we de nieuwe skiheuvel op. Ook hier hele korte bochten, weinig snelheid, en het gaat omhoog. Bij het steilste stuk daar hebben we de tweede valpartij, het is Tonny T. Ze is als de dood om te vallen. Haar hernia-operatie is nog maar 4 maanden geleden. En toch, daar ligt ze. Een beetje paniek, maar mede dankzij de uitstekende psychische hulp van André (van wie?? André?? Ja .. André) is die paniek snel weg, en komen we allemaal weer heelhuids beneden.

Kennelijk wil onze Hennie flink flink wat hoogtemeters maken, want het gaat nu via de Grolsch naar Boeldershoek, naar de afvalbult bij Twence, oftewel de Col de la Poubelle. In een klein verzetje komt iedereen boven. Daarna via de sloot van Erik B (zo hebben we al aardig wat HTFC-sloten) gaat het via een snelle route richting Haaksbergen.

Tegen 11.40 komen we aan bij het clubgebouw. Daar wordt nog even gezellig nagekletst, alhoewel, zeg maar "nageschreeuwd". Binnenkort moet ik deze rubriek "Napraten" ook maar veranderen in "Naschreeuwen". Maar al met al .... het was weer een prima ochtend. Iedereen bedankt.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: