Napraten

Naam van de tocht: Kanaalterreur, +film
Plaats: Boeldershoek, en het kanaal
Datum: 2018-12-14
Schrijver: henk vogel

Kanaalterreur, Olaf heeft pedaal in de aanbieding. +film

We hebben prachtig weer en en er is dus volop enthousiasme. Zelfs de snelle groep is groter dan normaal. Het begint lastig want ons koffiezetapparaat is foetsie! Er staat wel een hele grote feesttent, maar ja daar zet je geen koffie mee. Barend gebeld, is niet thuis maar Trudy probeert het te regelen, nou dat heeft gewerkt want toen we terugkwamen stonden er thermoskannen met koffie, bedankt Trudy. Koffiemachine nog steeds weg, rara.

Enfin we vertrekken zoals gewoonlijk in 2 groepen, Hennie wil richting Buurse en ik richting Boeldershoek en het kanaal. Wij zijn met 11 personen. Het begint slecht voor me, bij de ingang van het bospad aan de Geukerdijk ga ik onderuit, of te hard gereden, of André heeft daar wagenvet gedumpt. Hoe dan ook, geen schade. We gaan nog door de achtertuin van Eveline en Frank, niet helemaal goed geveegd mensen! Daarna richting de brug over de A35. We kijken nog even op een bordje van de eigenaar van de grond (Mevr. Stork?) Misschien staat er nu een duidelijke uitnodiging om het bos in te gaan, niet dus. Even verder begint een aantal zich zorgen te maken, zal ik wel of zal ik niet het talud af denderen. Nou een redelijk aantal gaat er wel voor, ook de dames!

Via via komen we bij de onderkant van de kade van het kanaal, altijd lastig om dat fietsend te pakken. Maar plezier hebben we. We gaan verder en Olaf vraagt, tegen het talud op bij de brug? Nee Olaf, had je gedacht, ik heb iets veel leukers in de aanbieding. Hoewel Frans B daar anders over denkt. Het steile klimmetje van daarnet wordt nu een steile afdaling, te veel vaart betekent een nat pak. Daarna een super smal en lastig paadje, soms 10 cm breed en de sloot er naast. Olaf begint met één been te fietsen, misschien is zijn linker pedaal nu wel te koop. Je bleef overal achter haken, doornenstruiken, afgebroken takken, toch gaan we verder langs de sloot en dan naar Boekelo, waar André zich een lekke band had bezorgd. Ging het te snel André? Daarna rechtstreeks naar de koffie.

Henk


Route en statistieken

Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: