Napraten

Naam van de tocht: Nogmaals de skiheuvel, en discussie op zijn HTFC's
Plaats: Smalenbroek - Rutbeek
Datum: 2018-11-30
Schrijver: joop

Nogmaals de skiheuvel, en discussiëren op zijn HTFC's

Er staan zeker 30 MTB'ers bij de start op deze vrijdagochtend 09.00 uur. Henk stelt voor om de track over de skiheuvel bij het Rutbeek nogmaals te verkennen, omdat nog niet iedereen daar geweest is (waaronder ik). We verdelen ons als vanouds in 2 groepen, met hetzelfde doel, maar via een eigen route. Ik fiets weer bij groep Hennie. Tja waar die allemaal inrijdt, niet te volgen, maar wel prachtig. Bij de wat nieuwere track bij de Meddelerweg fiets ik op kop van de rij. En ja, dit soort tracks, daar ben ik niet goed in, sterker nog, ik klungel daar behoorlijk, iedereen achter me, en geen kans om me te passeren. Techniek dat zal nooit wat worden bij Joop.

Het gaat richting Smalenbroek, en daar komen we de groep Henk tegen. Henk maakt totaal geen aanstalten om te stoppen, dus wij gaan allemaal braaf langs de kant staan, om de groep Henk te laten passeren, en dan fietsen we weer verder. We komen bij het Scheermes. Hier houdt Gerrit een preek over wat er komen gaat, nl de track over de skiheuvel bij het Rutbeek. Ik kan hem niet helemaal goed volgen, omdat ikzelf mijn achterspatbordje even moet verstellen, maar de angst slaat me wel om het hart. Kennelijk is het erg moeilijk, erg steil, en erg technisch. Niks voor mij dus, maar we gaan het zien.

We komen bij het Rutbeek en rijden er eerst helemaal omheen. Op zich al een prachtige track. Vervolgens komen we bij het Skicentrum. Er wordt gestopt, onderlinge afstand minimaal 10 meter was het devies, en daar gaan we. Een echt mooie track. Zelfs ik vind het erg mooi. Een paar steile stukken, mooie kombochten. Ik moest er slechts één keer af door een stuurfoutje, en na één rondje verzamelen we ons weer beneden. Allemaal enthousiaste reacties over dit stuk. Onze eigen Alexander is zo'n beetje de architect van deze track, dus daar kunnen we als HTFC best een beetje trots op zijn. Chapeau! Het filmpje van Hennie hierboven geeft een mooie indruk.

Via landgoed De Weele gaat het weer terug naar de finish. Groep Henk is er al, net als een aantal racers, dus het is lastig om nog een zitplaats te bemachtigen. Maar uiteindelijk hebben we allemaal een lekker bakkie koffie voor onze neus staan, en dan begint het. Henk vraagt het woord, en wil een discussie op gang brengen over ..... ja je raadt het al .... de vertrektijden op de vrijdagochtend. Wat mij betreft had hij het eerst beter kunnen afstemmen met Hennie alleen, en ons dan meedelen wat het resultaat is, maar nee .... Henk gooit het in de groep, dus iedereen mag mee discussiëren. En wat krijg je dan ... een Poolse Landdag. Iedereen schreeuwt door elkaar heen, en iedereen probeert iedereen te overstemmen. Man man, wat een gekakel. Henk wil dat beide groepen tegelijkertijd vertrekken, en Hennie wil in de maanden december en januari als langzame groep pas om 09.30 uur vertrekken i.p.v. 09.00 uur. Veel te vroeg, veel te donker. Henk probeert het nog even met het argument dat je wel tegelijk moet vertrekken, anders weet je niet hoeveel gebak je zou moeten bestellen als je jarig bent, maar Hennie houdt voet bij stuk. Het resultaat is nu volgens mij als volgt (pin me er niet op vast), in de maanden december en januari is de vertrektijd van beide groepen MTB'ers 09.30 uur. Soms wil Henk wat langer fietsen, en die groep komt dan ook later terug dan de groep Hennie. In februari gaan we weer gewoon om 09.00 uur, en daarna is alweer het raceseizoen, en dan gaan die tijden weer op de schop. Pffffff!. Maar al met al, het was een fantastisch ritje vanmorgen. Iedereen bedankt.

JoopRoute en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: