Napraten

Naam van de tocht: Nieuwe Track over de Skiheuvel Col Du Haut-Croc
Plaats: Rutbeek
Datum: 2018-11-27
Schrijver: joop

Nieuwe Track over de Skiheuvel Col Du Haut-Croc

Op deze dinsdagochtend besluiten Tonny en ik niet mee te fietsen met de club, maar met ons tweeën de route van afgelopen zondag te fietsen. Om iets over half tien fietsen we langs ons clubgebouw aan de Geukerdijk, en tot mijn verbazing zie ik de de hele club daar nog staan. Die zijn behoorlijk verlaat dacht ik nog. Net als we er langs rijden starten de anderen ook. Henk fietst langs me, en vraagt of ik weet dat de nieuwe track bij het Rutbeek nu officieel is geopend. Ik had ervan gehoord, maar ons besluit stond sowieso vast, we doen met ons tweeën toch nog even een therapeutisch ritje. Het gaat de goede kant op met Tonny, maar zo'n klim lijkt me toch nog iets te veel.

Toen ik eergisteren met de club van Hennie S meefietste had ik de route opgenomen op mijn GPS'je, en die route was prachtig. Richting Beckum, Oele en Boekelo. Niet al te lastig maar geweldig mooi. Hoe die Hennie dat elke keer voor elkaar krijgt is me een raadsel. Vanmorgen rijden Tonny en ik die route na vanaf mijn GPS, en het is nog steeds schitterend. Wat wonen we toch in een prachtig mooi land. De single-tracks dat ging Tonny prima af. Binnenkort gaat ze proberen om met de langzame groep van onze club mee te gaan, en dan is ze rond de oliebollentocht weer helemaal terug.

Om iets voor half twaalf komen we weer aan bij het clubgebouw, tegelijkertijd met de anderen. Die waren naar het Rutbeek geweest, tenminste de groep van Henk. Ik hoorde hele enthousiaste verhalen over de RUN-ATB-RUN van afgelopen zondag, maar ook van de track over de skiheuvel bij het Rutbeek. Maar ik hoorde ook (niet verder vertellen aub) dat Henk zelf daar gevallen was. Hij was zo'n 3 meter naar beneden gerold en was daar in een doornenstruik blijven hangen. Zijn zware e-bike lag bovenop hem, dus hij kon niet meer zelf opkomen. Hij werd geholpen, hij klopte het vuil van zijn kleren, en gaf verder geen krimp. Let wel: ik heb dit niet zelf zien gebeuren maar deze roddel komt wel uit zeer betrouwbare bron. Op het filmpje hierboven lijkt die track in ieder geval hartstikke mooi. Vergeet niet om op het facebook-icoontje te kikken voor nog meer informatie over deze track.

De koffie smaakte weer prima. Het gebak van Mees werd echter node gemist. Zelfs Aart zat daardoor behoorlijk sjacho te kijken. Hennie vertelde dat de grote groep zich nu standaard opsplitst in een snellere groep (groep Henk) en een wat langzamere groep (groep Hennie), en dat deze laatste groep vanaf december ook op de vrijdag om 09.30 uur vertrekt. Ik hoop dat iedereen het nog kan volgen. Tot vrijdag 09.00 uur.

Joop


Route en statistieken

Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Henk Vogel
Datum: 2018-11-27 16:05:11
Commentaar:

3 meter gevallen? zo hoog is die bult niet eens!

Frans B reed voor me en stopte in een klim, daardoor had ik geen keus, wil mijn linker voet op de grond zetten, maar ja, daar zat net een gat, gevolg grote ego-schade. Het meeleven was echter enorm en niet eens omdat ik de sleutel van de koffie had! (werd gezegd...)

Henk

 


Naam: Henk Vogel
Datum: 2018-11-27 16:34:11
Commentaar:

Grappig om te zien dat we andere starttijden krijgen, ik weet van niets.

Op zich geen probleem.

Henk


Naam: Dick Sengers
Datum: 2018-11-27 19:28:11
Commentaar:

Wat rustiger fietsen graag, maar dan gelijk ook maar korter in tijd? jammer!