Napraten

Naam van de tocht: Het zoveelste topritje
Plaats: Twence - UT
Datum: 2018-11-23
Schrijver: joop

Het zoveelste topritje

Temperatuur is om 09.00 uur zo om het vriespunt, niet zoveel wind, en bij ons clubhuis is het knetterdruk met wachtende MTB'ers. Volgens mij staan er ruim 35 mannen en vrouwen te wachten totdat Henk V klaar is met het voorbereiden van de koffie voor straks. We gaan in twee groepen, die allebei onafhankelijk van elkaar richting Enschede gaan rijden. Tenminste, zo wordt het aangekondigd.

Ik rij bij de groep "Hennie", en die Hennie maakt er weer een fantastische route van. Ik zie Boekelo, we rijden langs de Grolsch, waarbij Erik B de opmerking maakt dat hij dat een ka-u-tee fabriek vindt, omdat hij er al zo vaak zo slecht van was geweest. Lachen! Vervolgens richting de bulten van Twence, waar ik voor het eerst mijn nieuwe grotere tandwielen achter kan gaan gebruiken. Boven op de bult (ook wel genoemd de Côte de Poubelle), worden er een paar foto's gemaakt. Net als ik het toestel weer wil inpakken vertrekt de meute alweer, en kom ik wat achteraan te fietsen. Wel jammer, want het schijnt dat vooraan diezelfde Erik B in de afdaling, een weliswaar droge sloot in fietste. Iedereen lachen, incl. Erik zelf, jammer dat ik dat gemist heb.

Vlakbij het kanaal bij het stadion rijden we een paar keer mis, maar dat mag de pret niet drukken, want het blijft prachtig, het wordt steeds zonniger, en de stemming is perfect. We rijden langs het UT-terrein over de singletracks, en daar komen we zowaar de andere groep (groep "Henk") tegen, waarna we beginnen met de terugweg. Ook nu weer komen we op paadjes waar menigeen nog nooit was geweest. Zelfs Frans van D moet bekennen dat hij af en toe echt niet meer weet waar we nu zitten. Toch zijn we precies op tijd (11.30 uur) weer terug bij onze start/finish aan de Geukerdijk.

Herbert M trakteert op prima gebak. Herbert was 67 geworden. Mees is vandaag jarig (71), dus twee jarigen, en die worden weer loep-zuiver toegezongen. Tenminste, de jarigen zijn er blij mee. Er komt ook nog een behoorlijke grote groep racers binnen, en zo zit het hele clubgebouw mutje-vol. Gezellige club hoor, die HTFC! Ik heb heerlijk gefietst. Het was weer een toprit.

Joop


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Erik Brummelhuis
Datum: 2018-11-23 17:44:11
Commentaar:

Ben blij dat jij mooi achteraan fietste toen ik met het bodemonderzoek bezig was. Mooi geschreven top. 👍🚴‍♀️🚴‍♀️