Napraten

Naam van de tocht: Neede op de MTB (met filmpje)
Plaats: Needse Berg
Datum: 2018-11-16
Schrijver: Henk Vogel

Neede op de MTB

Vanmorgen vooraf een redelijk tempo aangegeven en we vertrekken met een mooi groepje. Prachtig weer met veel rijp en een mooi zonnetje. Neede is de bedoeling, door de nieuwe N18 kom je ook op andere plekken dan voorheen, best wel leuk (vind ik). Ik heb de camera aan staan en dat levert mooie beelden op. Via het slootje bij Mees vd Brink, daarna het weiland over, hekje open, hekje dicht, tot de Eibergsestraat en dan richting Rietmolen. Vera op kop, rechtdoor zeker? Nee, links en dan direct rechts. Is wel een eigen weg maar als we heel stil zijn storen we niemand, dus ook hier sssstt.

Paar keer door de kuil met de olifant en dan naar de oude vuilstort, dat paadje wordt ook steeds beter. Als we over willen steken blijkt dat het (vroeger) bestaande pad ineens ophoudt, maar via via komen we toch goed uit. Vera denkt schuin over een liggende boom te kunnen rijden, maar dat mislukt en klabam! Gelukkig niets ernstigs, althans ze reageert wel normaal, misschien wel door die val!

Verder maar weer over bekende paden, nu eens een keer dat r”tweggetje naar beneden, mooi de sokken er in (35km), wat had ik altijd een hekel aan dat ding, 9 van de 10x volgas er tegen op en dan geen pap meer kunnen zeggen als je bij het kerkhof bent.

Op naar het berggebied van Eibergen waar de singeltrack ons uitdaagt, ook heftig. Via het trapje in het Lankheet, dat er slecht bij ligt, (staat in het reparatieschema) en nog even het bultje bij de watermolen terug naar DVO, daar zijn we mooi op tijd. De andere groepen komen iets later, als de koffie al bijna op is? Nog een paar einzelgängers melden zich en dan is het al weer tijd om naar huis te gaan.

Henk


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Dennis
Datum: 2018-11-23 15:13:11
Commentaar:

Vlonder bij het trapje was tijdens de koffie al gerepareerd door Frank Westendorp. 👍🏻