Napraten

Naam van de tocht: VV Haaksbergen
Plaats: Rekken - Eibergen
Datum: 2018-11-18
Schrijver: joop

VV-Haaksbergen

Vanmorgen ging de wekker al om 07.30 uur. Huhh?? De start is toch pas om 09.30 uur? Het is zondag, ik ga op de MTB, dus de start is om 09.30 uur. Of zal ik toch nog even kijken want je weet het nooit met die starttijden. Ik kijk op www.htfc.nl, en inderdaad, ik kan nog zeker een half uur blijven liggen.

Er staat een grote groep MTB'ers bij het clubhuis om 09.30 uur. Zo op een zondag zie je toch heel andere gezichten dan op de dinsdag en vrijdag. De meesten werken nl nog, maar op zondag niet, dan gaan ze fietsen. We vertrekken in één groep. Achteraf eigenlijk te groot, want hoe groter de groep, hoe groter het harmonica-effect in zo'n peloton. Als je achteraan fietst dan fiets je jezelf uit de naad om er steeds weer bij te komen. Ik schuif dan ook al vlot naar voren.

Hennie bepaalt weer de route, en die is prachtig. We komen vanaf Duitsland Oldenkotte binnen, ik zie de RK kerk, en het is net of de klok hier 60 jaar is teruggezet. Wat een plaatje. Daarna langs de Berkel richting Rekken. Vanaf Rekken rijden we weer langs de Berkel richting Eibergen. Het is een behoorlijk langs stuk over een zware ondergrond. Bij de brug bij de Brinkweg druppelt iedereen buiten adem binnen. En bedankt!

Op de terugweg moeten de voorrijders een aantal keer tot kalmte gemaand worden. Een bij het MTB'en bekend fenomeen. Achteraan wordt er regelmatig gelost. We zijn wat voor op het schema, dus we breien er een lusje bij aan, en om precies 11.30 uur komen we bij de finish, en dat is bij de kantine van VV Haaksbergen.

Omdat in het winterseizoen ons eigen kantine aan de Geukerdijk op zondag niet beschikbaar is, hebben we de kantine van VV Haaksbergen weten te strikken. Een aantal van ons, incl. Hennie S, is daar als kind aan huis. Het is er lekker warm, en de akoestiek is er ook veel beter dan bij onze eigen kantine, en dat komt door het grote gordijn aan één hele wand. Het heeft een nadeel, het onderwerp van gesprek is wat eenzijdig: plaatselijk voetbal. De koffie was echter prima, charmant geserveerd, er worden foto's gemaakt, en zo eindigde een prima zondagochtend.

Joop

Andere foto's staan hier.


Route en statistieken

Garmin connect Download GPX-file


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam:
Datum:
Commentaar: