Napraten

Naam van de tocht: Goorlingen
Plaats: Goor - Enter
Datum: 2018-11-09
Schrijver: henk vogel

Goorlingen

Vanmorgen bij de start een grote groep MTB'ers. Schatting zo'n 20-25. Als ik zeg dat het plan is om een rondje van 50 km te maken richting Goor e.o. dan is de animo niet erg groot, maar uiteindelijk gaan we dan toch met ons 7'en. Frans B., Herbert, Mark, Vera en ondergetekende.

Het blijft altijd een saai stuk tot Hengevelde, daar duiken we het bos in gaan richting de brug bij Goor, vlak voor de tijd wil ik door een sloot, maar die blijkt uitgediept te zijn, desondanks klauteren we er in en gelukkig ook weer uit. Nu komt een stuk dat we eigenlijk nooit fietsen, langs het kanaal en dan uiteindelijk op de 4sprong buiten Goor richting Enter. Hier pakken we de vaste route van Goor/Markelo op.

Genietend van de singeltracks, die prima lopen, komen we op de Herikerberg. Het tempo ligt hoog maar we raken elkaar gelukkig niet kwijt. Hier en daar wat bijna springbultjes, maar alles gaat goed.

Even overleggen of we de route nog verder kunnen volgen gezien de tijd, nou ja een stukje dan. We rijden de Goorsestraat op en ik denk nog een paar paadjes te weten, helaas is de vaste route op dat punt verdwenen, maar we komen al zoekend toch goed terecht. Zo zie je maar dat je een oude track niet klakkeloos over kunt nemen.

Het plan was om de spannende singeltrack te nemen die tussen het spoor en het kanaal ligt, dat lukt uiteindelijk. Nu terug naar huis, volgens mij kunnen we daar rond 11:30 terug zijn, het werd 11:29:38 en 52.5km nou ja

Even later komen de anderen ook binnen druppelen. Als we aan de koffie zitten wordt Hennie Hofmeijer onwel en 112 wordt gebeld, die zijn er snel en Hennie wordt onderzocht, uiteindelijk nemen ze hem mee. Hopelijk niets ernstigs?

We hebben het er nog even over dat het maar goed is dat we nooit iemand, ook niet als deze dat zelf niet wil, achterlaten als we als groep vertrekken. Stel je voor dat Hennie, alleen fietsend, dit was overkomen! Hopelijk is het niets ernstigs en komt alles goed.

Henk


Reacties

Wil je reageren op bovenstaand artikel, of heb je iets toe te voegen, vul onderstaand formuliertje in, en doe je verhaal. Geneer je niet.


Naam: Henk Vogel
Datum: 2018-11-10 18:38:11
Commentaar:

In bovenstaand stukje heb ik Gerrit vergeten te melden, sorry Gerrit!


Naam: joop
Datum: 2018-11-10 18:45:11
Commentaar:

En wie was dan de 7de??


Naam: Henk Vogel
Datum: 2018-11-13 19:12:11
Commentaar:

Mees Joop:)